Su žurnalisto nužudymu siejamas slovakų verslininkas nuteistas kitoje byloje

Galbūt su žurnalisto Jano Kuciako nužudymu susijusiam slovakų verslininkui Marianui Kočneriui ketvirtadienį buvo skirta 19 metų laisvės atėmimo bausmė kitoje dokumentų klastojimo byloje.

Galbūt su žurnalisto Jano Kuciako nužudymu susijusiam slovakų verslininkui Marianui Kočneriui ketvirtadienį buvo skirta 19 metų laisvės atėmimo bausmė kitoje dokumentų klastojimo byloje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Galbūt su žurnalisto Jano Kuciako nužudymu susijusiam slovakų verslininkui Marianui Kočneriui ketvirtadienį buvo skirta 19 metų laisvės atėmimo bausmė kitoje dokumentų klastojimo byloje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2020, 3:00 PM

M. Kočneriui kaltinimai buvo pareikšti kartu su buvusiu ekonomikos ministru Pavolu Rusko.

Pezinoko miesto teismas abiem nuteistiesiems ketvirtadienį skyrė vienodas laisvės atėmimo bausmes. Kaltinamieji teisme savo kaltę neigė ir gali apskųsti teismo nuosprendį.

M. Kočneris išsireikalavo dešimtis milijonų eurų iš televizijos „Markiza TV', kuriai tuo metu vadovavo P. Rusko, o vėliau perėmė JAV telekomunikacijų bendrovės AT&T kontroliuojama pramogų ir žiniasklaidos bendrovė „Central European Media Enterprises“. M. Kočnerio pretenzija buvo pagrįsta skoliniais įsipareigojimais, kurie, pasak „Markiza TV“, buvo suklastoti.

Šiuo metu M. Kočneris taip pat yra kaltinamas kitoje byloje dėl įtariamo užsakymo nužudyti jo verslo reikalus tyrusį žurnalistą J. Kuciaką ir jo sužadėtinę Martiną Kušnirovą 2018 metais. Jeigu jis bus pripažintas kaltu, jam gresia iki 25 metų laisvės atėmimo bausmė.

J. Kuciako ir M. Kušnirovos nužudymas sukėlė masinius protestus šalyje ir politinę krizę, nuvedusią iki buvusio premjero Roberto Fico atsistatydinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.