ES nerimauja dėl galimos tarptautinės karinės konfrontacijos, paaštrėjus padėčiai Idlibe

Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis paragino nedelsiant sustabdyti eskalaciją Sirijos šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje.

​Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis paragino nedelsiant sustabdyti eskalaciją Sirijos šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis paragino nedelsiant sustabdyti eskalaciją Sirijos šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-28 12:49, atnaujinta 2020-02-28 14:44

„Būtina nedelsiant padaryti galą tebesitęsiančiai eskalacijai. Esama grėsmės, kad gali kilti didžiulio masto atvira tarptautinė karinė konfrontacija“, – parašė J. Borrellis socialiniame tinkle „Twitter“, komentuodamas naujausius įvykius Idlibe.

Anot jo, besiklostanti situacija kelia „nepakeliamas humanitarines kančias civiliams gyventojams ir stato juos į pavojų“.

J. Borrellis pažymėjo, kad ES palaiko kontaktus su visomis susijusiomis šalimis, ir pridūrė, kad Bendrija apsvarstys visas priemones savo saugumo interesams apsaugoti.

Praėjusią naktį Idlibo provincijoje per aviacijos smūgį, dėl kurio kaltinamos Damasko režimo pajėgos, žuvo 33 turkų kariai, dar 36 kariškiai buvo sužeisti.

Europos Sąjunga tikisi, kad Turkija „laikysis“ savo įsipareigojimų pagal susitarimą dėl pabėgėlių srauto iš Sirijos sulaikymo po „pavojingos“ karinės eskalacijos šioje šalyje, penktadienį pareiškė Europos Komisijos atstovas.

Pasak Peterio Stano, Turkijos pareigūnai oficialiai neinformavo Briuselio apie kokius nors pasikeitimus šiame susitarime, nors esama pranešimų, kad Turkijos valdžia „atidarė pasienio vartus“, kad išleistų Sirijos pabėgėlius į Europą.

Šiuo metu ES vertina dabartinį migrantų judėjimą, bet „mes tikimės, kad Turkija laikysis savo įsipareigojimų pagal susitarimą“, nurodė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.