Iranas nepritaria JAV ir talibų taikos susitarimui

Iranas sekmadienį pareiškė, kad nepritaria Jungtinių Valstijų ir Talibano susitarimui, nes, anot Teherano, amerikiečiai neturi teisės spręsti dėl Afganistano ateities.

Iranas sekmadienį pareiškė, kad nepritaria Jungtinių Valstijų ir Talibano susitarimui, nes, anot Teherano, amerikiečiai neturi teisės spręsti dėl Afganistano ateities.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iranas sekmadienį pareiškė, kad nepritaria Jungtinių Valstijų ir Talibano susitarimui, nes, anot Teherano, amerikiečiai neturi teisės spręsti dėl Afganistano ateities.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2020, 4:42 PM

„Jungtinės Valstijos neturi įstatyminės teisės pasirašyti taikos susitarimo ar spręsti dėl Afganistano ateities“, – sakoma Irano užsienio reikalų ministerijos pranešime, paskelbtame praėjus dienai po sutarties pasirašymo Kataro sostinėje Dohoje.

JAV ir Talibano derybininkai šeštadienį Dohoje pasirašė istorinį susitarimą, numatantį, jog Amerika išves savo pajėgas iš Afganistano mainais į kovotojų saugumo garantijas, siekiant užbaigti ilgiau kaip 18 metų besitęsiantį konfliktą.

JAV ir Vašingtono sąjungininkės NATO misijoje įsipareigojo per 14 mėnesių išvesti iš Afganistano visas savo pajėgas, jeigu kovotojai laikysis susitarimo sąlygų.

Šeštadienį pasirašytu susitarimu JAV ir Talibanas taip pat įsipareigojo apsikeisti tūkstančiais belaisvių, kad šis žingsni taptų „pasitikėjimą stiprinančia priemone“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.