Damaskas sako esąs pasiryžęs priešintis Turkijos atakai

Smarkiai padidėjus įtampai tarp Damasko ir Ankaros, Sirijos vyriausybė pirmadienį pažadėjo atremti turkų pajėgas, atakuojančias Rusijos remiamus jos karius šalies šiaurės vakaruose.

​Smarkiai padidėjus įtampai tarp Damasko ir Ankaros, Sirijos vyriausybė pirmadienį pažadėjo atremti turkų pajėgas, atakuojančias Rusijos remiamus jos karius šalies šiaurės vakaruose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Smarkiai padidėjus įtampai tarp Damasko ir Ankaros, Sirijos vyriausybė pirmadienį pažadėjo atremti turkų pajėgas, atakuojančias Rusijos remiamus jos karius šalies šiaurės vakaruose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-02 15:44

Sirija yra pasiryžusi stori prieš baisią turkų agresiją“, – remdamasi šaltiniu Užsienio reikalų ministerijoje pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA.

Sirija „padarys galą visiems Turkijos įsikišimams, kad išsaugotų Sirijos žemės vientisumą ir vienybę“, sakoma pranešime.

Nuo gruodžio Sirijos režimo pajėgos vadovauja kruvinam kariniam puolimui prieš paskutinį svarbų opozicijos bastioną – Idlibo provinciją, kur Turkija remia kai kurias sukilėlių grupuotes.

Džihadistų dominuojamo regiono puolimas beveik milijoną žmonių žiemą privertė bėgti iš namų ir prieglaudų.

„Šios atakos likimas yra neišvengiamas žlugimas, ypač dėl išsekintų teroristinių grupių atgaivinimo ir gelbėjimo“, – sakė šaltinis, paminėdamas ir opozicijos kovotojus, ir džihadistus.

Jis paragino tarptautinę bendriją pasmerkti Turkijos ataką.

Sekmadienį Turkija patvirtino pradėjusi Sirijos šiaurės vakaruose didelio masto karinę operaciją. Šis žingsnis buvo žengtas po ketvirtadienį 34 turkų karių gyvybes nusinešusio aviacijos smūgio, dėl kurio kaltinamas Damaskas.

Sirijos karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) sako, kad nuo penktadienio dėl turkų smūgių iš dronų ir artilerijos ugnies žuvo daugiau kaip 90 sirų karių.

Damaskas sekmadienį paskelbė tame regione numušęs tris turkų dronus, o Turkija sekmadienį patvirtino, kad numušė du sirų bombonešius, kurių pilotai sėkmingai katapultavosi.

Nuo 2016 metų Turkija surengė tris ankstesnius įsiveržimus į Sirijos teritoriją. Per praėjusią operaciją, kuri pernai buvo surengta prieš Sirijos kurdų mažumą, Turkija Sirijoje užėmė 120 km ilgio ruožą palei savo pietinę sieną.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.