Europos Parlamento nariai piktinasi G. Thunberg vizitu tvyrant koronaviruso grėsmei

Europos Parlamento nariai antradienį skundėsi, kad pasaulinio jaunimo ekologinio judėjimo lyderės Gretos Thunberg vizitas nebuvo atšauktas, nors šiuo metu dėl koronaviruso protrūkio grėsmės EP rūmuose yra įšaldyti bet pašalinių asmenų apsilankymai.

 Europos Parlamento nariai piktinasi G. Thunberg vizitu tvyrant koronaviruso grėsmei.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Europos Parlamento nariai piktinasi G. Thunberg vizitu tvyrant koronaviruso grėsmei.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2020, 10:39 PM

Laiške EP pirmininkui Davidui Sassoli konservatyvių pažiūrų portugalų europarlamentaras Nuno Melo klausia, kuo grindžiama švedei paauglei G. Thunberg suteikta „išimtis“, kai „pavojaus sveikatai atžvilgiu žmonės yra demokratiškai lygūs“.

„Kaip galime tai paaiškinti savo lankytojams ir svečiams?“ – klausė belgų deputatė liberalė Hilde Vautmans, taip pat pasiuntusi laišką D. Sassoli.

„Su visais turėtų būti elgiamasi vienodai. Jeigu Europos Parlamentas suteikia išimtį Gretai Thunberg, ši institucija nebus rimtai vertinama“, – pridūrė ji.

D. Sassoli pirmadienį paskelbė, kad stabdomi visi pašalinių asmenų vizitai Europos Parlamente. Šis draudimas taikomas ne vien turistams, bet ir europarlamentarų svečiams, padėjėjams ir lobistams.

Tačiau trečiadienį suplanuotas G. Thunberg kreipimasis į EP narius Briuselyje vis dar nėra atšauktas.

„Šis sprendimas nėra susietas su kokiu nors konkrečiu asmeniu“, – naujienų agentūrai AFP sakė viena EP atstovė.

„Bet kuriam kalbėtojui, konkrečiai pakviestam kurio nors oficialaus parlamento organo pirmininko, leidžiama dalyvauti“, jeigu jis arba ji laikosi sveikatos apsaugos taisyklių, pridūrė atstovė.

Prancūzė europarlamentarė Nathalie Colin-Oesterle irgi per tviterį parašė buvusi nustebinta kvietimo 17-metei švedų aktyvistei.

„Mano padėjėjui neleido atvykti į plenarinę sesiją Strasbūre [ateinančią savaitę], bet čia rytoj bus Greta Thunberg“, – stebėjosi ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.