Prancūzijoje nuo bėgių nulėkus greitajam traukiniui TGV, sužeistas 21 žmogus

Prancūzijoje ketvirtadienį nuo bėgių nulėkus į Paryžių važiavusiam greitajam traukiniui TGV buvo sužeistas mašinistas ir dar 20 žmonių, pranešė nacionalinė geležinkelių operatorė SNCF.

 Prancūzijoje ketvirtadienį nuo bėgių nulėkus greitajam traukiniui TGV buvo sužeistas mašinistas ir dar du žmonės, pranešė nacionalinė geležinkelių operatorė SNCF.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Prancūzijoje ketvirtadienį nuo bėgių nulėkus greitajam traukiniui TGV buvo sužeistas mašinistas ir dar du žmonės, pranešė nacionalinė geležinkelių operatorė SNCF.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2020, 10:47 AM, atnaujinta Mar 5, 2020, 11:38 AM

„TGV lokomotyvas nuvažiavo nuo bėgių“, – sakė SNCF atstovė.

Gelbėtojai dirba įvykio vietoje prie Vandenemo, esančio apie 15 km į šiaurę nuo Strasbūro, nurodė SNCF ir vietos pareigūnai.

Pasak pareigūnų, mašinistas, kuriam pavyko sustabdyti 270 km per val. greičiu važiavusį traukinį avarinio stabdymo sistema, sužeistas sunkiai. Jis į ligoninę išgabentas sraigtasparniu.

Kaip iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai, traukinio lokomotyvas nuvirtęs ant šono, dar du vagonai nulėkę nuo bėgių.

Traukinys iš Strasbūro išvyko pagal grafiką 7 val. 19 min. vietos (8 val. 19 min. Lietuvos) laiku, o nelaimė įvyko po maždaug 20 minučių.

To traukinio keleivis Alexandre'as Sergeant'as televizijai BFM telefonu sakė: „Staiga visi pajutome smūgį, o tada traukinys atsidūrė ant žvyro, jis kurį laiką važiavo, o po to ėmė virsti ant šono.“

„Esame trečiame vagone, visi langai išdužę, o mūsų vagonas nulėkęs nuo bėgių“, – pridūrė vyras.

SNCF nurodė, kad ta linija traukinių eismas sustabdytas, avarijos priežastis kol kas neskelbiama. Vyksta tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.