Trijų policininkų nužudymo byla: mirties bausmė laukia nekalto vyro

Vienam vyrui Alabamoje ketvirtadienį bus įvykdyta mirties bausmė. Jis kaltinamas 2004 metais nužudęs tris policijos pareigūnus, tačiau kaltė nėra įrodyta.

 Vienam vyrui Alabamoje ketvirtadienį bus įvykdyta mirties bausmė. Jis kaltinamas 2004 metais nužudęs tris policijos pareigūnus, tačiau kaltė nėra įrodyta.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Vienam vyrui Alabamoje ketvirtadienį bus įvykdyta mirties bausmė. Jis kaltinamas 2004 metais nužudęs tris policijos pareigūnus, tačiau kaltė nėra įrodyta.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2020, 7:36 PM

42-ejų Nathanielio Woodso advokatai tvirtina, kad jis yra nekaltas. Vyrą išteisinti prašė net ir Martinas Lutheris Kingas III, rašo CNN.

Jis Alabamos gubernatoriui parašė laišką, kuriame tvirtino, kad mirties nuosprendį įvykdyti ketinama „labai nekaltam vyrui“.

„Nužudyti šį afroamerikietį vyrą būtų neteisingas teismo sprendimas, kuris įgyvendintų neištaisomą klaidą ir neteisybę“, – rašė pilietinių teisių aktyvisto palikuonis.

Skelbiama, kad N.Woodsas tiesiog buvo kraupios žmogžudystės liudininkas, tačiau pats nieko nėra nušovęs.

Nusikaltimo metu jis buvo su šauliu, bet ginklo neturėjo. Prokurorai tyrimo metu nepristatė jokių įrodymų, kad jis incidento metu nušovė pareigūnus.

Nusikaltimą iš tikrųjų įvykdęs asmuo šiuo metu sėdi kalėjime, tačiau jam mirties bausmė dar nėra įvykdyta dėl pateiktų skundų.

Policininkai buvo nušauti, kai atvyko į namus sulaikyti N.Woodso. Tuo metu jo namuose miegojo tikrasis šaulys Kerry Spenceris, kuris pabudo į namus įžengus dviem pareigūnams ir juos nušovė. Vėliau išėjęs į lauką jis nušovė trečiąjį pareigūną, kuris per mašinos radiją mėgino pasikviesti pagalbą. Ketvirtas pareigūnas incidento metu buvo sužeistas, tačiau išgyveno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.