H. Weinsteinas nuvežtas į liūdnai pagarsėjusį Niujorko Raikerso kalėjimą

Susikompromitavęs buvęs Holivudo magnatas Harvey Weinsteinas, prieš 10 dienų nuteistas už išžaginimą ir lytinį užpuolimą, ketvirtadienį buvo nuvežtas į liūdnai pagarsėjusį Niujorko Raikerso salos kalėjimą.

 Susikompromitavęs buvęs Holivudo magnatas Harvey Weinsteinas, prieš 10 dienų nuteistas už išžaginimą ir lytinį užpuolimą, ketvirtadienį buvo nuvežtas į liūdnai pagarsėjusį Niujorko Raikerso salos kalėjimą.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Susikompromitavęs buvęs Holivudo magnatas Harvey Weinsteinas, prieš 10 dienų nuteistas už išžaginimą ir lytinį užpuolimą, ketvirtadienį buvo nuvežtas į liūdnai pagarsėjusį Niujorko Raikerso salos kalėjimą.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2020, 10:02 AM

67 metų „Bulvarinio skaitalo“ prodiuseris nuo vasario 24-ąją paskelbto nuosprendžio buvo gydomas Manhatane įsikūrusiame Belvju medicinos centre, į kurį buvo nuvežtas, kai pasiskundė krūtinės skausmais.

H. Weinsteinas, kurio filmai pelnė daug „Oskarų“, po atliktos operacijos buvo perkeltas į ligoninės palatą Raikerso kalėjime, naujienų agentūrai AFP sakė jo atstovas Juda Engelmayeris.

„Jam pašalinta obstrukcija“, – sakė J. Engelmayeris. JAV žiniasklaidos priemonės skelbė, kad H. Weinsteinui buvo įdėtas kraujagyslės plėtiklis.

Po kelias savaites trukusio ir didelio dėmesio sulaukusio proceso teismas pripažino H. Weinsteiną kaltu dėl pirmo laipsnio seksualinio užpuolimo ir trečio laipsnio išžaginimo.

Judėjimas prieš nederamą lytinį elgesį „#MeToo“ verdiktą pavadino istoriniu, bet H. Weinsteino advokatai sakė planuojantys pateikti apeliaciją.

Prisiekusieji pripažino, kad buvęs magnatas 2006 metais savo bute Niujorke privertė oraliniu būdu su juo santykiauti buvusią prodiuserio padėjėją Mimi Haleyi, o 2013 metais išžagino buvusią aktorę Jessicą Mann.

Jis buvo išteisintas dėl sunkiausių kaltinimų grobuonišku seksualiniu užpuolimu, bet vis tiek jam gresia įkalinimas iki 29 metų. Bausmė H. Weinsteinui turi būti paskirta kovo 11 dieną.

Los Andželo prokurorai yra jam pateikę atskirus kaltinimus nederamu lytiniu elgesiu.

Raikerso kalėjimas yra tarp garsiausių Amerikoje; jame kalėjo tokios įžymybės kaip Sidas Viciousas iš „Sex Pistols“, reperis Tupacas Shakuras ir buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas.

Didžiulis kalėjimo kompleksas, garsėjantis nuolatiniais smurtiniais incidentais prieš kalinius ir prižiūrėtojus, iki 2026 metų turi būti uždarytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą