Prie Benino krantų piratai užpuolė su Graikijos vėliava plaukiojantį laivą

Chemijos produktams gabenti pritaikytas tanklaivis, turintis 22 jūrininkų įgulą ir plaukiojantis su Graikijos vėliava, buvo užpultas Gvinėjos įlankoje prie Vakarų Afrikos krantų, ketvirtadienį pranešė laivą valdanti įmonė.

 Chemijos produktams gabenti pritaikytas tanklaivis, turintis 22 jūrininkų įgulą ir plaukiojantis su Graikijos vėliava, buvo užpultas Gvinėjos įlankoje prie Vakarų Afrikos krantų.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Chemijos produktams gabenti pritaikytas tanklaivis, turintis 22 jūrininkų įgulą ir plaukiojantis su Graikijos vėliava, buvo užpultas Gvinėjos įlankoje prie Vakarų Afrikos krantų.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2020, 8:11 AM

Apie nukentėjusius žmones pranešimų kol kas nebuvo.

Bendrovės „Minerva Marine“ atstovė sakė, kad piratai įlipo į tanklaivį „Minerva Virgo“ ketvirtadienį, kai šis buvo maždaug už 72 km nuo Benino krantų, plaukdamas iš Nyderlandų į Lagoso uostą Nigerijoje.

Atstovė nurodė, kad laivo įgulos nariai, tarp kurių yra šeši graikai, sugebėjo pasislėpti, vadovaudamiesi įprastomis saugumo procedūromis. Jie užsidarė saugioje laivo dalyje, į kurią neįmanoma patekti iš išorės, jeigu ji užrakinta iš vidaus.

Graikijos jūrų laivybos tarnybos nurodė, kad vienas jūrininkas, regis, nespėjo pasislėpti ir buvo sučiuptas užpuolikų, bet įvykio aplinkybės tebėra tiriamos.

„Minerva Marine“ atstovė sakė, kad bendrovė palaiko ryšį su pareigūnais krante ir ieško laivo, galinčio nuplaukti prie „Minerva Virgo“ ir persekioti piratus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.