Buvęs „WikiLeaks“ informatorius Chelsea Manning kalėjime bandė nusižudyti

Chelsea Manning advokatas pranešė, kad šis buvęs žvalgybos analitikas ir vyriausybių paslaptis viešinančios svetainės „WikiLeaks“ informatorius trečiadienį bandė nusižudyti; ji buvo nuvežta į ligoninę ir sveiksta.

 ​Chelsea Manning advokatas pranešė, kad šis buvęs žvalgybos analitikas ir vyriausybių paslaptis viešinančios svetainės „WikiLeaks“ informatorius trečiadienį bandė nusižudyti; ji buvo nuvežta į ligoninę ir sveiksta.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Chelsea Manning advokatas pranešė, kad šis buvęs žvalgybos analitikas ir vyriausybių paslaptis viešinančios svetainės „WikiLeaks“ informatorius trečiadienį bandė nusižudyti; ji buvo nuvežta į ligoninę ir sveiksta.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-12 11:20, atnaujinta 2020-03-12 11:21

Lytį pasikeitusi Ch. Manning nuo 2019 metų gegužės kali už atsisakymą liudyti didžiajai žiuri, tiriančiai „WikiLeaks“ veiklą. Ch. Manning penktadienį turėjo pasirodyti federaliniame teisme Aleksandrijoje Virdžinijoje, kuris turi svarstyti prašymą nutraukti dėl to atsisakymo taikomas sankcijas.

Praėjusį mėnesį pateiktame prašyme Ch. Manning advokatai įrodinėja, jog ji kalinimo metu pademonstravo, kad jos negalima priversti liudyti didžiajai žiuri.

Ch. Manning septynerius metus kalėjo kariškių kalėjime už dokumentų nutekinimą svetainei „WikiLeaks“, kol tuometinis prezidentas Barackas Obama 2017-aisiais sušvelnino jos 35 metų įkalinimo bausmę. Kalėjime ji paskelbė apie sprendimą pasikeisti lytį.

Aleksandrijos šerifas Dana Lawhorne'as trečiadienį sakė: „Maždaug 12 val. 11 min. įvyko incidentas Aleksandrijos suaugusiųjų sulaikymo centre, susijęs su kaline Chelsea Manning. Į jį tinkamai sureagavo mūsų profesionalūs darbuotojai. Panelė Ch. Manning yra saugi.“

Advokatas Andy Stepanianas trečiadienio pareiškime nurodė, kad Ch. Manning „ir toliau tvirtai atsisako dalyvauti slaptame didžiosios žiuri procese, kurį laiko neapsaugotu nuo piktnaudžiavimo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.