Baltuosiuose rūmuose imta matuoti temperatūrą asmenims, kontaktuojantiems su D. Trumpu

Baltieji rūmai šeštadienį pranešė, kad pradėta matuoti temperatūrą asmenims, artimai kontaktuojantiems su JAV prezidentu Donaldu Trumpu ir viceprezidentu Mike'u Pence'u.

 Baltieji rūmai šeštadienį pranešė, kad pradėta matuoti temperatūrą asmenims, artimai kontaktuojantiems su JAV prezidentu Donaldu Trumpu ir viceprezidentu Mike'u Pence'u.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Baltieji rūmai šeštadienį pranešė, kad pradėta matuoti temperatūrą asmenims, artimai kontaktuojantiems su JAV prezidentu Donaldu Trumpu ir viceprezidentu Mike'u Pence'u.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2020, 7:03 PM

Tokių priemonių imtasi atsargumo sumetimais dėl koronaviruso pandemijos.

„Atsargumo sumetimais dabar matuojama temperatūra visiems asmenims, palaikantiems artimą kontaktą su prezidentu ir viceprezidentu“, – pranešime sakė Baltųjų rūmų atstovas Juddas Deere'as.

Penktadienį D. Trumpas pareiškė, kad nebuvo tiriamas dėl naujojo koronaviruso, nors turėjo kontaktą su keliais asmenimis, kuriems vėliau buvo nustatyta jo sukeliama liga COVID-19.

Nepaisydamas medikų patarimų, prezidentas nesiliovė spaudęs rankų savo reagavimo į koronavirusą grupės nariams penktadienį Baltuosiuose rūmuose.

„SOCIALINĖ DISTANCIJA“, – ankstų šeštadienį tviteryje parašė D. Trumpas prieš spaudos konferenciją apie vyriausybės reagavimą į pandemiją.

Prieš tą spaudos konferenciją vienas iš Baltųjų rūmų medikų pamatavo temperatūrą visiems joje dalyvauti norėjusiems žurnalistams.

Penktadienį D. Trumpas nustebino reporterius pareiškęs, kad „veikiausiai“ išsitirs dėl viruso, nors anksčiau sakė, kad to nedarys. Visgi vėliau vienas Baltųjų rūmų gydytojas pareiškė, kad prezidentas „vis dar neturi simptomų“, tad jo nereikia tirti dėl COVID-19.

Laikinasis Brazilijos ambasadorius Nestoras Forsteris tapo jau antruoju brazilu, praėjusį savaitgalį viešėjusiu D. Trumpo rezidencijoje Floridoje, kuriam buvo diagnozuotas koronavirusas. Per vakarienę jis sėdėjo prie JAV prezidento stalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.