J. Bidenas žada į viceprezidento postą paskirti moterį, jei bus išrinktas

JAV Demokratų partijos kandidatu į prezidentus siekiantis tapti Joe Bidenas sekmadienį pareiškė, kad pergalės atveju į savo viceprezidento postą siūlys moterį.

JAV Demokratų partijos kandidatu į prezidentus siekiantis tapti Joe Bidenas sekmadienį pareiškė, kad pergalės atveju į savo viceprezidento postą siūlys moterį.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV Demokratų partijos kandidatu į prezidentus siekiantis tapti Joe Bidenas sekmadienį pareiškė, kad pergalės atveju į savo viceprezidento postą siūlys moterį.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2020, 7:25 AM, atnaujinta Mar 16, 2020, 7:58 AM

„Jei būsiu išrinktas prezidentu, mano kabinetas, mano administracija atrodys kaip [mūsų] šalis, ir pažadu, kad, tiesą sakant, savo viceprezidente paskirsiu moterį“, – per debatus su savo varžovu demokratų pirminiuose rinkimuose Bernie Sandersu pareiškė J. Bidenas, pats dirbęs viceprezidentu Baracko Obamos administracijoje.

„Yra nemažai moterų, kurios yra kvalifikuotos būti viceprezidente“, – pridūrė jis.

Kairuolis B. Sandersas savo ruožtu pareiškė, kad esama „didelės tikimybės“, jog jis pasielgs taip pat.

„Man tai nėra vien moters paskyrimas. Tai – užtikrinimas, kad turime progresyvių moterų, o progresyvių moterų yra“, – kalbėjo jis.

Iki šiol tik du Demokratų ir Respublikonų partijų kandidatai į prezidentus savo pretendentais į viceprezidento postą buvo pasirinkę moteris.

1984-aisiais prezidentu siekęs tapti demokratas Walteris Mondale'as buvo išsirinkęs Geraldine Ferraro, o 2008-aisiais kandidatavęs respublikonas Johnas McCainas – Sarah Palin, bet jie pralaimėjo rinkimus.

Iki šiol nebuvo paslaptis, kad tiek J. Bidenas, tiek B. Sandersas rimtai svarsto paskirti moterį kandidate į viceprezidentus.

Tarp galimų J. Bideno kandidačių minima senatorė Kamala Harris, kuri buvo Kalifornijos generalinė prokurorė, iš Minesotos kilusi nuosaikių pažiūrų Senato narė Amy Klobuchar ar net senatorė Elizabeth Warren – visos jos varžėsi dėl teisės tapti Demokratų partijos kandidate į prezidentus šį lapkritį įvyksiančiuose rinkimuose, bet iš kovos pasitraukė.

Dar viena pretendentė į viceprezidento postą yra Stacey Abrams, buvusi Džordžijos valstijos įstatymų leidėja, 2018 metais vos nelaimėjusi šios valstijos gubernatoriaus rinkimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.