Naujoji Slovakijos vyriausybė žada kovoti su koronavirusu ir korupcija

Slovakijos paskirtasis ministras pirmininkas Igoris Matovičius trečiadienį pristatė savo būsimo kabineto sudėtį ir pagrindiniu naujosios centro dešinės koalicinės vyriausybės prioritetu pavadino kovą su koronaviruso protrūkiu ir giliai įsišaknijusia korupcija.

Slovakijos paskirtasis ministras pirmininkas Igoris Matovičius trečiadienį pristatė savo būsimo kabineto sudėtį ir pagrindiniu naujosios centro dešinės koalicinės vyriausybės prioritetu pavadino kovą su koronaviruso protrūkiu ir giliai įsišaknijusia korupcija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Slovakijos paskirtasis ministras pirmininkas Igoris Matovičius trečiadienį pristatė savo būsimo kabineto sudėtį ir pagrindiniu naujosios centro dešinės koalicinės vyriausybės prioritetu pavadino kovą su koronaviruso protrūkiu ir giliai įsišaknijusia korupcija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2020, 5:17 PM

„Mūsų laukia nepaprastai sunkus laikotarpis“, – Bratislavoje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo I. Matovičius.

Jis pridūrė, kad pandemijos metu jo administracija taikys „nulinę toleranciją korupcijai“.

Sveikatos apsaugos ministerijai vadovausiantis 45 metų vaikų kardiologas Marekas Krajči perspėjo, kad net du trečdaliai Slovakijos 5,4 mln. gyventojų gali užsikrėsti virusu, jei šalis nesiims tinkamų atsargumo priemonių.

„Privalome suvienyti jėgas, kad įveiktumėme koronavirusą, mūsų bendrą priešą“, – sakė jis.

43 metų ekonomistas Eduardas Hegeris, paskirtas šios euro zonos valstybės narės finansų ministru, neseniai paskelbtame interviu pareiškė „rengiantis priemones, skirtas užtikrinti, kad verslas nežlugtų, kol nurims pandemija“.

55 metų diplomatas profesionalas Ivanas Korčokas eis užsienio reikalų ministro pareigas.

Šiuo metu Slovakijos ambasadoriumi JAV dirbantis I. Korčokas anksčiau yra vadovavęs Slovakijos diplomatinėms atstovybėms Briuselyje ir Berlyne.

I. Matovičius trečiadienį žurnalistams pareiškė, kad netrukus iš Amerikos sugrįšiantis diplomatas prieš pradėdamas eiti savo naujas pareigas „14 dienų laikysis karantino“.

Prezidentė Zuzana Čaputova keturių partijų suformuotą koalicinę vyriausybę turėtų prisaikdinti šeštadienį, kitą dieną po naujos sudėties parlamento pirmojo posėdžio.

Siekiant užkirsti kelią naujojo koronaviruso plitimui, įstatymų leidėjai privalės dėvėti medicinines kaukes ir pirštines.

I. Matovičiaus vadovaujama antikorupcinė centro dešinioji partija „Paprasti žmonės“ (OLaNO) praėjusį mėnesį perėmė valdžią iš kairiosios politinės jėgos „Smer-SD“, pasinaudojusi rinkėjų pasipiktinimu dėl 2018 metais įvykdyto žurnalisto Jano Kuciako nužudymo ir aukšto lygio korupcijos, kurią išryškino ši žmogžudystė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.