PSO vadovas: koronavirusas yra „žmonijos priešas“

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad naujasis koronavirusas yra „žmonijos priešas“, per pandemiją užsikrėtusių žmonių skaičiui peržengus 200 tūkst. ribą.

​Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad naujasis koronavirusas yra „žmonijos priešas“, per pandemiją užsikrėtusių žmonių skaičiui peržengus 200 tūkst. ribą.<br>AFP/Reuters nuotr.
​Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad naujasis koronavirusas yra „žmonijos priešas“, per pandemiją užsikrėtusių žmonių skaičiui peržengus 200 tūkst. ribą.<br>AFP/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2020, 7:32 PM, atnaujinta Mar 18, 2020, 7:34 PM

„Šis koronavirusas kelia mums precedento neturinčią grėsmę“, – žurnalistams per spaudos konferenciją sakė Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Jis pabrėžė, kad ši krizė yra „beprecedentė galimybė visiems kaip vienas susitelkti prieš bendrą priešą: žmonijos priešą“.

Kinijos premjeras ES pažadėjo du milijonus antivirusinių kaukių

Europos Komisijos vadovė trečiadienį pranešė, kad Kinija atsiųs Europai 50 tūkst. koronaviruso tyrimų komplektų ir 2 mln. chirurginių kaukių, žemynui kovojant su kilusia COVID- 19 pandemija.

Kinijos premjeras Li Keqiangas telefonu taip  pat patikino, kad Kinija yra pasiruošusi parūpinti 200 tūkst. respiratorių sunkesniems atvejams, paskelbė Ursula von der Leyen  vaizdo pranešime. 

„Mes didiname savo gamybą, pertvarkome gamybos linijas, bet tam reikia kelių savaičių, bet taip pat esame dėkingi Kinijai už paramą“, – pareiškė ji.

„Kinija neužmiršo kad sausį, kai Kinija buvo tapusi viruso protrūkio židiniu, ES jai padėjo“, – pabrėžė EK vadovė.

Atskirai internetinės prekybos milžinės „Alibaba“ įkūrėjas kinų milijardierius Jackas Ma padovanojo daugiau nei 1 mln. apsauginių kaukių Prancūzijai ir Ispanijai, kuriose taip pat kilo didžiulis koronaviruso protrūkis.

Apie dovaną buvo paskelbta kitą dieną po Europos Sąjungos pranešimo apie jos sienų uždarymą ir draudimą užsieniečiams keliautojams 30 dienų įvažiuoti į Bendrijos teritoriją, taip siekiant sulėtinti viruso plitimą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.