Rusijos prezidentas V. Putinas atmeta palyginimus su caru

Du dešimtmečius valdžioje esantis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atmetė jo palyginimus su caru ir teigė, kad jokiu būdu nelaiko savęs tokiu, nes caras paprasčiausiai duoda nurodymus, o jis dirba kasdien ir išklauso, ko nori žmonės.

​Du dešimtmečius valdžioje esantis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atmetė jo palyginimus su caru.<br>123rf nuotr.
​Du dešimtmečius valdžioje esantis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atmetė jo palyginimus su caru.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2020, 12:59 PM, atnaujinta Mar 19, 2020, 3:18 PM

Per interviu paklausus V. Putino, ką jis mano apie jo palyginimą su Rusijos imperijos laikų valdovu, prezidentas atsakė: „Tai nėra tiesa. Galbūt kas nors kitas gali būti vadinamas caru, bet, mano atveju, aš ne viešpatauju, o dirbu kiekvieną dieną“, – agentūrai TASS sakė V. Putinas.

„Caras yra tas, kuris sėdi, žiūri iš viršaus ir sako: „Jie darys, kaip aš nurodysiu“, – aiškino V. Putinas.

V. Putinas, kuris pastaruosius 20 metų užėmė aukščiausius politinius postus Rusijoje – tiek prezidento, tiek premjero – prisipažino, kad jam niekada neatėjo į galvą mintis, kad jo buvimas valdžioje truks taip ilgai.

Dabartinė V. Putino kadencija baigiasi 2024 metais, bet pastarąją savaitę Rusijos parlamentas ir Konstitucinis Teismas pritarė Konstitucijoms pakeitimams, kurie leis V. Putinui siekti būti perrinktam Rusijos prezidentu dar dviem kadencijoms ir likti valdžioje iki 2036 metų.

Dėl Konstitucijos pataisų balandį dar turi balsuoti Rusijos gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.