D. Trumpas vietoje G-7 susitikimo Kemp Deivide surengs vaizdo konferenciją

JAV prezidentas Donaldas Trumpas dėl koronaviruso krizės atšaukia šių metų Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą Kemp Deivide netoli Vašingtono ir vietoje planuoto renginio surengs vaizdo konferenciją, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai.

​JAV prezidentas Donaldas Trumpas dėl koronaviruso krizės atšaukia šių metų Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą Kemp Deivide netoli Vašingtono ir vietoje planuoto renginio surengs vaizdo konferenciją, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​JAV prezidentas Donaldas Trumpas dėl koronaviruso krizės atšaukia šių metų Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą Kemp Deivide netoli Vašingtono ir vietoje planuoto renginio surengs vaizdo konferenciją, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-20 07:51

Jungtinės Valstijos šiais metais vadovauja šiam septynių turtingų demokratinių valstybių klubui. Birželį D. Trumpas planavo surengti G-7 lyderių susitikimą savo oficialioje rezidencijoje Kemp Deivide.

Tačiau susitikimas vyks nuotoliniu būdu, „kad kiekviena šalis skirtų visus savo išteklius kovai su sveikatos ir ekonomikos iššūkiais, kuriuos kelia [koronaviruso infekcija] COVID-19“, sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Juddas Deere'as.

D. Trumpo Nacionalinės ekonomikos tarybos direktorius Larry Kudlow, kuriam buvo pavesta vadovauti pasirengimui viršūnių susitikimui, informavo G-7 lyderius apie prezidento sprendimą.

„Baltieji rūmai taip pat informavo kitus G-7 narius, kad siekiant tęsti glaudų koordinavimą prezidentas balandį ir gegužę suburs lyderius vaizdo konferencijos pagalba, kaip jau padarė šią savaitę“, – sakė J. Deere'as.

Per ketvirtadienį įvykusį D. Trumpo pokalbį su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu lyderiai sutarė „toliau glaudžiai bendradarbiauti kovojant su pandemija ir siekiant sumažinti jos poveikį ekonomikai, savo veiksmu koordinuojant su G-7 ir kitais tarptautiniais partneriais“, pranešė Baltieji rūmai.

Visos G-7 šalys – Jungtinė Karalystė, Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija ir JAV – yra paveiktos naujojo koronaviruso krizės. Jos ne tik ieško būdų sustabdyti infekcijos plitimą, bet ir stengiasi pažaboti finansinę paniką, galinčią nugramzdinti jų ekonomikas į recesiją.

G-7 viršūnių susitikimą kasmet organizuoja klubui pirmininkaujanti šalis. D. Trumpo pasirengimą šiam susitikimui aptemdė kontroversija dėl jo pirminio plano organizuoti renginį savo golfo klube Floridoje.

Pernai spalį Baltieji rūmai paskelbė, kad iš 12 galimų vietų viršūnių susitikimui buvo pasirinktas prezidentui priklausantis golfo klubas „Trump National Doral Golf Club“ šalia Majamio.

Baltieji rūmai tvirtino, kad dėl to nekyla jokio interesų konflikto, ir sakė, jog visoje šalyje nėra labiau tinkamos vietos tokiam susitikimui organizuoti.

Sulaukęs griežto pasipriešinimo iš Kongreso, gruodį D. Trumpas pakeitė nuomonę ir pareiškė, kad G-7 susitikimas galėtų įvykti Kemp Deivide – oficialioje prezidento rezidencijoje netoli Vašingtono.

Tąsyk socialiniame tinkle „Twitter“ jis rašė, kad dėl „žiniasklaidos ir demokratų kvailo bei neracionalaus nusistatymo“ teko atsisakyti sprendimo organizuoti susitikimą jo golfo klube.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.