Šiaurės Kipras išgelbėjo pabėgėlius sirus, kurių neįsileido Nikosija

Šiaurės Kipro policija šeštadienį pranešė jūroje išgelbėjusi 175 pabėgėlius sirus, kuriems prieš dieną nebuvo leista išsilaipinti salos pietinėje dalyje.

​Šiaurės Kipro policija šeštadienį pranešė jūroje išgelbėjusi 175 pabėgėlius sirus, kuriems prieš dieną nebuvo leista išsilaipinti salos pietinėje dalyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Šiaurės Kipro policija šeštadienį pranešė jūroje išgelbėjusi 175 pabėgėlius sirus, kuriems prieš dieną nebuvo leista išsilaipinti salos pietinėje dalyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2020, 5:31 PM

Rytų Viduržemio jūros sala yra padalyta į tarptautinės bendruomenės pripažįstamą Kipro Respubliką ir Turkijos kontroliuojamą šiaurinę dalį.

Šiaurinės dalies, kuri užima trečdalį salos teritorijos, policija pranešė, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį buvo išgelbėti 175 pabėgėliai, tarp jų 69 vaikai, kurių laivelis nuskendo netoli kranto, į pietus nuo Karpazo pusiasalio.

Anot policijos, pabėgėliai buvo nugabenti į sporto salę Iskelės apygardoje, juos apžiūrės medikai.

Penktadienį pietinės dalies valdžia neleido laiveliui prisišvartuoti. Iš kur jis atplaukė, kol kas neaišku.

Kipras yra už 160 kilometrų nuo Sirijos pakrantės. Netoliese yra Libanas ir Turkija – dvi pagrindinės šalys, kurioje glaudžiasi pabėgėliai iš Sirijos. Europos Sąjungos narė Kipro Respublika sako, kad gauna daugiausia prieglobsčio prašymų vienam gyventojui.

Pastaraisiais mėnesiais Kiprą pasiekė keli laiveliai su sirais. Vis dėlto tokio pabėgėlių antplūdžio, kokį patiria Turkija ir Graikija, saloje nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.