Kaliningrado srityje prasidėjo Rusijos kariniai mokymai naudojant raketas „Iskander“

Rusija surengė Kaliningrado srityje pratybas, per kurias naudojamos mažo nuotolio balistinių raketų sistemos „Iskander“, pirmadienį patvirtino Baltijos laivyno atstovas Romanas Martovas.

Kaliningrado srityje prasidėjo Rusijos kariniai mokymai naudojant raketas „Iskander“.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Kaliningrado srityje prasidėjo Rusijos kariniai mokymai naudojant raketas „Iskander“.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-23 14:19

Šios pajėgos „viename iš Kaliningrado srities poligone pradėjo vykdyti mokymus, per kuriuos rengiamos masinės elektroninės raketų atakos prieš vadavietes ir kitus sąlyginio priešo taikinius“, – nurodė R. Martovas.

Pasak jo, raketinių pajėgų kariai jau atvyko į nurodytą rajoną vykdyti užduoties. Žygio metu jie turėjo atremti išgalvoto priešo diversijas ir žvalgybos grupių išpuolius bei įveikti „užterštos“ teritorijos ruožą.

Pajėgos „vykdys elektroninius paleidimus į įvairius sąlyginio priešo taikinius: vadavietes, gyvosios jėgos susibūrimus, šarvuotosios technikos kolonas, taip pat išlaikys paleidimo įrenginių raketų užtaisymo normatyvus“, – pranešė Baltijos laivyno atstovas.

Jis pridūrė, kad pratybos yra iš anksto suplanuotos ir kad jose dalyvauja daugiau nei 100 raketinių pajėgų karių, naudojančių per 100 karinės ir specialiosios technikos vienetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.