M. Pompeo atskubėjo į Kabulą gaivinti įstrigusio taikos proceso

Amerikiečių valstybės sekretorius Mike'as Pompeo pirmadienį atvyko į Kabulą iš anksto neskelbto vizito, siekdamas pamėginti suteikti postūmį praėjusį mėnesį pasirašytam JAV ir Talibano taikos susitarimui.

 Amerikiečių valstybės sekretorius Mike'as Pompeo pirmadienį atvyko į Kabulą iš anksto neskelbto vizito.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Amerikiečių valstybės sekretorius Mike'as Pompeo pirmadienį atvyko į Kabulą iš anksto neskelbto vizito.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2020, 10:07 AM

Kelionė buvo surengta nepaisant koronaviruso pandemijos, kai pasaulio lyderiai ir kiti pareigūnai riboja lankymąsi užsienyje.

Nuo susitarimo pasirašymo dienos taikos procesas įstrigo dėl politinės sumaišties Afganistane, kilusios šalies vadovams nuožmiai ginčijantis, kuris jų buvo išrinktas prezidentu.

Dabartinis valstybės vadovas Ashrafas Ghani ir jo pagrindinis varžovas praėjusių metų prezidento rinkimuose Abdullah Abdullah anksčiau kovą pasiskelbė prezidentu per atskiras inauguracijos ceremonijas.

Pirmadienį vizito atvykęs M. Pompeo tikriausiai bandys rasti išeitį iš aklavietės, trukdančios prasidėti Afganistano vidaus deryboms dalyvaujant ir Talibanui. Šis dialogas laikomas kritiniu tolesniu žingsniu įgyvendinant taikos susitarimą, turintį leisti Vašingtonui grąžinti namo savo karius, ir suteikti afganams galimybę pasiekti taiką po beveik du dešimtmečius trukusio karo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.