Mozambike vilkiko vežamame konteineryje rasti 64 negyvi migrantai

Daugiau kaip 60 dokumentų neturinčių migrantų iš Etiopijos antradienį buvo rasti negyvi viename krovinių konteineryje Mozambiko šiaurės vakarinėje Tetės provincijoje, pranešė vienas ligoninės pareigūnas.

 Daugiau kaip 60 dokumentų neturinčių migrantų iš Etiopijos antradienį buvo rasti negyvi viename krovinių konteineryje Mozambiko šiaurės vakarinėje Tetės provincijoje.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Daugiau kaip 60 dokumentų neturinčių migrantų iš Etiopijos antradienį buvo rasti negyvi viename krovinių konteineryje Mozambiko šiaurės vakarinėje Tetės provincijoje.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2020, 12:31 PM

Vilkikas, gabenęs neteisėtus imigrantus iš Malavio – kaip įtariama, etiopus – buvo sustabdytas ant Musakanos svėrimo tilto Tetėje, ir jame buvo rasti 64 negyvi žmonės. Išgyveno tik 14“, – naujienų agentūrai AFP sakė aukšto rango pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

„Manoma, kad mirties priežastis buvo uždusimas“, – pridūrė jis.

Mirusieji buvo rasti vilkiko vežtame mėlyname krovinių konteineryje, matyti nuotraukose iš incidento vietos, su kuriomis susipažino naujienų agentūra AFP.

Mozambikas laikomas migrantų, siekiančių patekti į Pietų Afriką, slapto gabenimo koridoriumi.

Pietų Afrikos Respublika – labiausiai išvystytą pramonę turinti šio žemyno valstybė – traukia daug neturtingų migrantų ne vien iš kaimyninių šalių, tokių kaip Lesotas arba Zimbabvė, bet ir iš tolesnių valstybių, pavyzdžiui, Etiopijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.