Pekinas skelbia, kad Japonijoje dirbęs kinų profesorius prisipažino šnipinėjęs

Japonijos universitete profesoriumi dirbęs kinas prisipažino šnipinėjęs ir yra suimtas savo gimtojoje šalyje, ketvirtadienį pranešė Kinijos užsienio reikalų ministerija.

 Japonijos universitete profesoriumi dirbęs kinas prisipažino šnipinėjęs ir yra suimtas savo gimtojoje šalyje, ketvirtadienį pranešė Kinijos užsienio reikalų ministerija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Japonijos universitete profesoriumi dirbęs kinas prisipažino šnipinėjęs ir yra suimtas savo gimtojoje šalyje, ketvirtadienį pranešė Kinijos užsienio reikalų ministerija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2020, 10:36 AM, atnaujinta Mar 27, 2020, 10:41 AM

Yuan Keqino atžvilgiu buvo pradėtas tyrimas dėl šnipinėjimo ir jis prisipažino dėl nusikaltimo,  sakė ministerijos atstovas spaudai Geng Shuangas.

Jis tai pareiškė atsakydamas į japonų žurnalistų klausimą apie Hokaido edukologijos universiteto profesorių, kuris pernai birželį dingo, kai nuvyko į Kiniją.

Yuan Keqinas sugrįžo į Kiniją dalyvauti šeimos nario laidotuvėse ir nuo tada su juo nepavyksta susisiekti, pernai gruodį informavo Japonijos naujienų agentūra „Kyodo“.

Geng Shuangas nepateikė jokios informacijos apie Yuan Keqiną, tačiau sakė, kad buvo surinkta „aiškių jo kaltės įrodymų“. Jis pridūrė, kad Yuan Keqino byla perduota patikrinti pareigūnams ir pradėti baudžiamąjį persekiojimą.

„Kyodo“ pranešė, kad grupė japonų mokslininkų paskelbė raginimą padėti Yuan Keqinui, kurio specializacija – Rytų Azijos politinė istorija.

Pernai lapkritį Japonijos vyriausybės atstovai pranešė, kad Kinija paleido į laisvę ir leido sugrįžti į tėvynę vienam japonui, suimtam dėl įtarimų šnipinėjimu.

Japonijos žiniasklaida skelbė, kad šis asmuo yra Hokaido universiteto profesorius.

Pekinas nurodė, kad tas asmuo, įvardytas kaip Nobu Iwatani, prisipažino Kinijoje rinkęs slaptą informaciją.

2017-aisiais Kinija už „neteisėtą veiklą“ suėmė šešis Japonijos piliečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.