Kardinolas G. Pellas paleistas iš kalėjimo, teismui patenkinus jo apeliaciją

Nešlovę užsitraukęs kardinolas George'as Pellas antradienį buvo paleistas iš kalėjimo, Australijos Aukštajam Teismui patenkinus jo apeliacinį skundą ir panaikinus apkaltinamąjį nuosprendį nepilnamečių tvirkinimo byloje.

 Nešlovę užsitraukęs kardinolas George'as Pellas antradienį buvo paleistas iš kalėjimo, Australijos Aukštajam Teismui patenkinus jo apeliacinį skundą ir panaikinus apkaltinamąjį nuosprendį nepilnamečių tvirkinimo byloje.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nešlovę užsitraukęs kardinolas George'as Pellas antradienį buvo paleistas iš kalėjimo, Australijos Aukštajam Teismui patenkinus jo apeliacinį skundą ir panaikinus apkaltinamąjį nuosprendį nepilnamečių tvirkinimo byloje.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2020, 9:06 AM, atnaujinta Apr 7, 2020, 2:42 PM

Šiuo verdiktu padėtas taškas aukščiausio Katalikų Bažnyčios pareigūno, apkaltinto seksualine prievarta prieš vaikus, teismo procese.

78 metų G. Pellas buvo išteisintas dėl visų penkių kaltinimų praėjusio amžiaus 10-ame dešimtmetyje seksualiai išnaudojus du 13-mečius choristus, Aukštajam Teismui panaikinus buvusiam Vatikano iždininkui nepalankius prisiekusiųjų ir žemesnės instancijos apeliacinio teismo sprendimus.

G. Pellas jau išvyko iš Barvono kalėjimo netoli Melburno. Jo pasiimti atvažiavo juodas automobilis, pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.

Kardinolas buvo už grotų nuo 2019 metų kovo.

G. Pellas, visą laiką atkakliai tvirtinęs, jog yra nekaltas, išplatino pareiškimą, kuriame nurodė, kad antradienio sprendimu buvo ištaisyta „didelė neteisybė“.

2018 metų gruodį prisiekusieji pripažino G. Pellą kaltu. Pernai rugpjūtį Viktorijos valstijos Apeliacinio teismo trijų teisėjų kolegija atmetė pirmą jo skundą. Už kardinolui nepalankų sprendimą pasisakė du iš trijų teisėjų.

Australijos Aukštasis Teismas savo nutartyje nurodė, jog „esama didelės galimybės, kad buvo nuteistas nekaltas žmogus, nes jo kaltė neįrodyta objektyviais ir patikimais įrodymais“.

Septyni teisėjai vienbalsiai nusprendė, kad žemesnės instancijos teismas „nesvarstė klausimo, ar nesama didelės galimybės, jog nusikaltimo nebuvo“.

Visgi G. Pello teisinės bėdos greičiausiai dar nesibaigs, nes jam gresia kelios civilinės bylos. Vieno iš minėtų choristų tėvas anksčiau sakė, kad kreipsis į civilinių bylų teismą. Pats vaikinas 2014 metais mirė nuo narkotikų perdozavimo.

Vatikanas sveikina apkaltinamojo nuosprendžio panaikinimą

Vatikanas antradienį sveikino Australijos Aukštojo Teismo sprendimą patenkinti kardinolo George'o Pello apeliacinį skundą ir panaikinti jo apkaltinamąjį nuosprendį nepilnamečių tvirkinimo byloje.

„Šventasis Sostas, kuris visuomet reikšdavo pasitikėjimą Australijos teismais, sveikina vienbalsiai priimtą Aukštojo Teismo sprendimą... [ir] dar kartą patvirtina savo įsipareigojimą užkirsti kelią visiems nepilnamečių išnaudojimo atvejams ir persekioti už juos“, – sakoma pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.