Baltųjų rūmų atstovo spaudai postą perima buvusi „Fox News“ veikėja K. McEnany

Kayleigh McEnany, buvusi televizijos „Fox News“ darbuotoja, itin uoli prezidento Donaldo Trumpo šalininkė, trečiadienį pradėjo eiti šalies vadovo atstovės spaudai pareigas, perimdama šį svarbų postą Baltųjų rūmų santykiams su žiniasklaida išgyvenant krizę.

Kayleigh McEnany, buvusi televizijos „Fox News“ darbuotoja, itin uoli prezidento Donaldo Trumpo šalininkė, trečiadienį pradėjo eiti šalies vadovo atstovės spaudai pareigas, perimdama šį svarbų postą Baltųjų rūmų santykiams su žiniasklaida išgyvenant krizę.<br> ZUMA press/Scanpix nuotr.
Kayleigh McEnany, buvusi televizijos „Fox News“ darbuotoja, itin uoli prezidento Donaldo Trumpo šalininkė, trečiadienį pradėjo eiti šalies vadovo atstovės spaudai pareigas, perimdama šį svarbų postą Baltųjų rūmų santykiams su žiniasklaida išgyvenant krizę.<br> ZUMA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2020, 7:42 PM

Apie naują etapą savo karjeroje 31 metų K. McEnany oficialiai paskelbė praėjus savaitei po to, kai iš pareigų pasitraukė jos pirmtakė Stephanie Grisham.

„Man garbė prisijungti prie Baltųjų rūmų kaip prezidento Trumpo atstovei spaudai“, – tviteryje parašė K. McEnany. – Laukiu galimybės supažindinti amerikiečius su Donaldo Trumpo darbotvarke ir pasidalyti istoriniais šios administracijos pasiekimais.“

Ši Džordžtauno universiteto ir Harvardo teisės mokyklos absolventė savo karjeros pradžioje dirbo televizijose „Fox News“ ir CNN, o paskui prisijungė prie Respublikonų partijos nacionalinio komiteto ryšių su visuomene komandos. Vėliau ji tapo D. Trumpo perrinkimo kampanijos atstove.

Ji pradeda dirbti Baltuosiuose rūmuose, D. Trumpui įsitraukus į žodžių karą su keliomis stambiomis žiniasklaidos organizacijomis, kritikuojančiomis valstybės vadovą dėl jo atsako į koronaviruso pandemiją. Ši krizė ir ekonomikos nuosmukis visiškai pakeitė D. Trumpo perrinkimo strategiją, iki šiol grįsta prezidento indėlio į ankstesnį klestėjimą reklama.

K. McEnany buvo kritikuojama dėl savo ankstesnių komentarų, įskaitant išreikštą palaikymą D. Trumpo skleistai sąmokslo teorijai, kad buvęs prezidentas Barackas Obama iš tikrųjų gimė ne Jungtinėse Valstijose. Šį klaidingą pareiškimą daugelis laiko paskatintu rasizmo.

Ji taip pat sulaukė griežtos kritikos dėl vasarį televizijos „Fox Business“ eteryje išsakytų atsainių komentarų apie esą nedidelį naujojo koronaviruso pavojų. Tuomet ji pareiškė: „Neišvysime čia tokių ligų kaip koronavirusas, nematysime čia terorizmo – ar tai nėra malonu, palyginus su siaubingu prezidento Obamos prezidentavimu?“

K. McEnany taip pat iškart teks atsakyti į klausimą, ar ji iš tikrųjų informuos žurnalistus, kaip tradiciškai visuomet darė atstovai spaudai, ar laikysis S. Grisham, dažniausiai bendravusios vien su „Fox News“, politikos.

D. Trumpo vadovaujamų Baltųjų rūmų skiriamasis požymis – kad prezidentas mėgsta atstovauti sau pačiam: dažnai rašo žinutes tviteryje ir reguliariai dalyvauja spaudos konferencijose, o ne kliaujasi savo spaudos tarnyba.

Devynis mėnesius prezidento atstove dirbusi S. Grisham nesurengė nė vienos oficialios spaudos konferencijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.