Buvęs D. Trumpo advokatas M. Cohenas dėl COVID-19 bus anksčiau laiko paleistas iš kalėjimo

JAV federalinis kalėjimų biuras informavo buvusį prezidento Donaldo Trumpo asmeninį advokatą Michaelą Coheną , kad dėl koronaviruso pandemijos jis bus anksčiau laiko paleistas iš kalėjimo, pranešė televizija CNN, remdamasi informuotais šaltiniais.

 JAV federalinis kalėjimų biuras informavo buvusį prezidento Donaldo Trumpo asmeninį advokatą Michaelą Coheną , kad dėl koronaviruso pandemijos jis bus anksčiau laiko paleistas iš kalėjimo, pranešė televizija CNN, remdamasi informuotais šaltiniais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 JAV federalinis kalėjimų biuras informavo buvusį prezidento Donaldo Trumpo asmeninį advokatą Michaelą Coheną , kad dėl koronaviruso pandemijos jis bus anksčiau laiko paleistas iš kalėjimo, pranešė televizija CNN, remdamasi informuotais šaltiniais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2020, 8:26 AM

Šaltinių duomenimis, M. Cohenui bus leista likusį bausmės laiką – iki 2021 metų lapkričio – atlikti namų arešte.

Prieš paleidimą M. Cohenui teks kalėjime 14 dienų praleisti karantine.

Ketvirtadienį M. Cohenas buvo informuotas apie tai, kad bus paleistas iš kalėjimo, CNN patvirtino jo advokatas Rogeris Adleris.

M. Cohenas bausmę atlieka Otisvilio federaliniame kalėjime Orindžo apygardoje. Šioje įkalinimo įstaigoje 14-ai kalinių ir septyniems darbuotojams buvo nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19.

2018 metų gruodį teismas buvusiam D. Trumpo advokatui skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę už rinkimų kampanijos finansavimo taisyklių pažeidimus, mokesčių slėpimą ir melavimą Kongresui.

2018 metų rugpjūtį M. Cohenas prisipažino organizavęs 280 tūkst. JAV dolerių (258 tūkst. eurų) išmokėjimą mainais į tylą dviem moterims, tvirtinusioms, kad turėjo intymių ryšių su D. Trumpu. Viena tų moterų yra filmų suaugusiesiems žvaigždė Stormy Daniels.

Prokurorai tvirtino, kad šie pinigai buvo sumokėti su D. Trumpo žinia ir jo nurodymu, kad būtų užkirstas kelias rinkimų kampanijos metu kilti sekso skandalams. Teismas nusprendė, kad šie mokėjimai pažeidė D. Trumpo rinkimų kampanijos finansavimo taisykles.

Šioje byloje M. Cohenas taip pat pripažino savo kaltę dėl mokestinių machinacijų ir melagingų duomenų pateikimo bankui.

2018 metų lapkritį buvęs D. Trumpo advokatas taip pat prisipažino melagingai liudijęs Kongresui per 2017-aisiais Senate vykusius klausymus apie projektą pastatyti Maskvoje dangoraižį „Trump Tower“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.