Lesoto premjeras dislokavo armiją „ramybei ir tvarkai atkurti“

Lesoto premjeras šeštadienį paskelbė, kad gatvėse dislokavo armiją „ramybei ir tvarkai atkurti“, ir sakė, kad kai kurios įstatymo priežiūros institucijos, kurių jis neįvardijo, kenkia demokratijai.

 ​Lesoto premjeras šeštadienį paskelbė, kad gatvėse dislokavo armiją „ramybei ir tvarkai atkurti“, ir sakė, kad kai kurios įstatymo priežiūros institucijos, kurių jis neįvardijo, kenkia demokratijai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 ​Lesoto premjeras šeštadienį paskelbė, kad gatvėse dislokavo armiją „ramybei ir tvarkai atkurti“, ir sakė, kad kai kurios įstatymo priežiūros institucijos, kurių jis neįvardijo, kenkia demokratijai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2020, 1:14 PM, atnaujinta Apr 18, 2020, 3:27 PM

Per visuomeninę televiziją kreipdamasis į šalies gyventojus, Thomas Thabane sakė, kad „dislokavo armiją perimti šios situacijos kontrolės, imtis būtinų priemonių prieš šiuos elementus... ir atkurti ramybę ir tvarką“.

„To reikia norint išvengti pavojaus valstybei“, – pabrėžė jis.

Vyriausybei artimas šaltinis informavo, kad kariuomenė areštavo policijos komisarą Holomo Molibeli, jo pavaduotoją Paseką Mokete ir dar vieną aukšto rango policijos pareigūną.

Gatvėse patruliavo gausios ginkluotų karių, dėvėjusių neperšaunamas liemenes ir šalmus, pajėgos. Kiti kareiviai po Maseru važinėjo šarvuočiais.

Ministro pirmininko įsakas yra vėliausias šioje Pietų Afrikos karalystėje besirutuliojančios sagos posūkis.

80 metų Th. Thabane spaudžiamas atsistatydinti dėl policijos įtarimų, kad premjeras galimai prisidėjo prie savo žmonos, su kuria tuo metu gyveno skyrium, nužudymo 2017-aisiais.

Sprendimą dislokuoti armiją jis priėmė diena po to, kai Konstitucinis Teismas panaikino jo nurodymą trims mėnesiams uždaryti parlamentą.

Vyriausybės vadovas praėjusį mėnesį sustabdė parlamento darbą, šiam priėmus įstatymą, draudžiantį Th. Thabane sušaukti pirmalaikius rinkimus, jeigu jis pralaimėtų jam gresiantį balsavimą dėl nepasitikėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.