Mozambikas išsiuntė iš šalies 21 metus ieškotą brazilų nusikaltėlį

Mozambikas sekmadienį išsiuntė iš šalies prekyba narkotikais kaltinamą ir vieną iš labiausiai ieškotų Brazilijos nusikaltėlių, kuris slapstėsi du dešimtmečius.

 Mozambikas sekmadienį išsiuntė iš šalies prekyba narkotikais kaltinamą ir vieną iš labiausiai ieškotų Brazilijos nusikaltėlių, kuris slapstėsi du dešimtmečius.  <br> 123rf nuotr.
 Mozambikas sekmadienį išsiuntė iš šalies prekyba narkotikais kaltinamą ir vieną iš labiausiai ieškotų Brazilijos nusikaltėlių, kuris slapstėsi du dešimtmečius.  <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2020, 5:48 PM

Gilberto Aparecido dos Santosas, pravarde Fuminhu, nusikaltėlių žargonu reiškianti „Kanapių dūmas“, buvo išsiųstas į gimtąją šalį Brazilijos oro pajėgų lėktuvu, kuris pakilo iš Maputo 1:30 val. vietos laiku. Kartu skrido dešimtys policijos pareigūnų, pranešė institucijos.

G. A. dos Santosas buvo suimtas pirmadienį, vykdant tarptautinę operaciją, kurioje dalyvavo agentai iš Brazilijos ir Mozambiko bei JAV kovos su narkotikais tarnybos pareigūnai.

Mozambiko institucijos penktadienį nusprendė išsiųsti G. A. dos Santosą už įtariamą nelegalų atvykimą į šalį, tačiau laikė sprendimą paslaptyje, kol lėktuvas nepakilo.

Įtariama, kad G. A. dos Santosas yra vienas iš San Paulo „Sostinės pirmosios grupuotės“ vadeivų – tai viena geriausiai žinomų Brazilijos nusikalstamų grupuočių, kontroliuojančia kokaino tiekimo maršrutus iš Kolumbijos, Peru ir Bolivijos.

Kitas grupuotės vadas Marcusas Camacho atlieka maksimalią 200 metų įkalinimo bausmę Brazilijoje.

Policija taip pat pranešė, kad G. A. dos Santosas yra kaltinamas, be kita ko, sąmokslo organizuoti M. Camacho pabėgimą iš kalėjimo finansavimu.

Mozambiko vidaus reikalų ministerija paskelbė pranešimą apie G. A. dos Santoso išsiuntimą iš šalies ir nurodė, kad jam 10-iai metų uždrausta įvažiuoti į šalį.

Kovo viduryje į Mozambiką atvykęs G. A. dos Santosas buvo suimtas prabangiame viešbutyje Maputu, kartu su dviem Nigerijos piliečiais, pranešė Mozambiko institucijos.

Policija konfiskavo padirbtą Brazilijos pasą, 100 gramų kanapių, 15 mobiliųjų telefonų ir automobilį, taip pat pinigų sumą Mozambiko ir Pietų Afrikos valiuta, atitinkančia maždaug 700 eurų.

Brazilija prieš dvejus metus išleido tarptautinį arešto orderį G. A. dos Santoso suėmimui.

Mozambiko policija, paskelbusi apie jo areštą, informavo tirianti, ar šalyje nėra kitų grupuotės narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?