Estija atšaukia anglų kalbos vadovėlį, kuriame Krymas priskirtas Rusijai

Estijos švietimo ir mokslo ministerija atšaukia anglų kalbos vadovėlį, kuriame Krymas yra priskirtas Rusijai.

​Estijos švietimo ir mokslo ministerija atšaukia anglų kalbos vadovėlį, kuriame Krymas yra priskirtas Rusijai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Estijos švietimo ir mokslo ministerija atšaukia anglų kalbos vadovėlį, kuriame Krymas yra priskirtas Rusijai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-21 20:02

Leidykla turės ištaisyti prieš dvejus metus į vadovėlį įtrauktą pasaulio žemėlapį, kurį autoriai surado interneto platybėse, antradienį pranešė transliuotojo ERR portalas.

Paaiškėjo, kad 2018 metais leidykla „Studium“ išleido serijos „I Love English“ anglų kalbos vadovėlį su pasaulio žemėlapiu. Leidyklos direktorius Aavo Kennikas sakė, kad žemėlapis buvo surastas „Wikimedia“.

„Akivaizdu, kad nebuvo atkreiptas... dėmesys, teisingas jis (žemėlapis), ar ne“, – sakė A. Kennikas.

Vadovėliai buvo išdalyti daugiau kaip 200 mokyklų visoje Estijoje. Iš jų anglų kalbos mokėsi daugiau kaip 5 tūkst. moksleivių ir „dvejus metus niekas nepastebėjo, kad puslapio dydžio žemėlapis politiškai labai neteisingas“.

Galiausiai balandžio 15 dieną į leidyklą ir Švietimo ir mokslo ministeriją kreipėsi Estijos ukrainiečių kongresas, kurio valdybos pirmininkė sakė, kad „Estijos mokyklų moksleiviams pateikiama neteisinga informacija apie Ukrainą ir ignoruojamas Ukrainos valstybės teritorinis vientisumas“.

Krymo pusiasalio aneksiją Maskva įvykdė 2014 metais, netrukus po to, kai per Maidano revoliuciją buvo nuverstas prorusiškų pažiūrų Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Aneksija buvo įvykdyta po Kryme surengto referendumo, kurio tarptautinė bendruomenė nepripažįsta teisėtu, nes jis vyko prižiūrint Rusijos elitiniams kariams, dėvintiems uniformas be atpažinimo ženklų, dviem savaitėmis anksčiau užėmusiems strategiškai svarbius Krymo objektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.