Ispanijoje suimtas buvęs reperis ir liūdnai pagarsėjęs įtariamas džihadistas

Ispanijoje suimtas buvęs britų reperis ir įtariamas džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) narys Abdel-Majedas Abdel Bary, trečiadienį pranešė šaltiniai teismų sistemoje.

​Ispanijoje suimtas buvęs britų reperis ir įtariamas džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) narys Abdel-Majedas Abdel Bary, trečiadienį pranešė šaltiniai teismų sistemoje. <br>123rf.com nuotr.
​Ispanijoje suimtas buvęs britų reperis ir įtariamas džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) narys Abdel-Majedas Abdel Bary, trečiadienį pranešė šaltiniai teismų sistemoje. <br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2020, 6:00 PM, atnaujinta Apr 23, 2020, 4:16 PM

Buvęs reperis iš Londono vakarinės dalies, kažkada į tviterį įkėlęs nuotrauką, kurioje laiko nukirstą žmogaus galvą, buvo suimtas Ispanijos pietinės pakrantės Almerijos mieste, nurodė šaltiniai.

Ispanijos policija antradienį pranešė suėmusi „vieną labiausiai ieškomų „Daesh“ teroristų kovotojų užsienyje“. Pranešime policija paminėjo arabišką grupuotės „Islamo valstybė“ pavadinimą.

Jame suimtasis įvardinamas kaip Egipto pilietis, tačiau jo suėmimo data ir tapatybė neskelbiamos.

Šaltinis ispanų teismų sistemoje naujienų agentūrai patvirtino, kad suimtasis yra A. M. A. Bary.

Pasak policijos, įtariamasis „neseniai nelegaliai pateko į Ispanijos teritoriją ir buvo rastas besislapstantis išnuomotame bute“ Almerijoje, kur buvo suimti dar keli žmonės.

„Jis yra vienas labiausiai ieškomų teroristų Europoje dėl jo nusikalstamos praeities, priklausant „Daesh“, ir dėl to, kad jis yra labai pavojingas“, – sakoma policijos pareiškime.

Prieš atvykdamas į Ispaniją A. M. A. Bary praleido „keletą metų konfliktų zonose Sirijoje ir Irake“, skelbia policija. Jis yra apibūdinamas kaip „labai keistų charakterio bruožų ir labai žiauri nusikalstama asmenybė, patraukusi Europos policijos ir žvalgybos tarnybų dėmesį“.

Londone gimęs A. M. A. Bary liūdnai išgarsėjo socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbęs savo nuotrauką, kurioje rankoje laiko nukirstą žmogaus galvą. Prie nuotraukos įkeltas užrašas: „Čilinu su savo bičiuliu arba tuo, kas iš jo liko.“

Jo tėvas yra egiptietis Adelis Abdel Bary, 2015 metais nuteistas Jungtinėse Valstijose už dalyvavimą 1998 metų JAV ambasadų Kenijoje ir Tanzanijoje sprogdinimuose, per kuriuos žuvo 224 žmonės ir dar daugiau nei 5 tūkst. buvo sužeista.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.