Atstovų Rūmų pirmininkė parėmė J. Bideno kandidatūrą į prezidento postą

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi pirmadienį paskelbė remianti Joe Bideno siekį tapti Demokratų partijos kandidatu lapkritį vyksiančiuose valstybės vadovo rinkimuose

 ​JAV Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi pirmadienį paskelbė remianti Joe Bideno siekį tapti Demokratų partijos kandidatu lapkritį vyksiančiuose valstybės vadovo rinkimuose<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​JAV Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi pirmadienį paskelbė remianti Joe Bideno siekį tapti Demokratų partijos kandidatu lapkritį vyksiančiuose valstybės vadovo rinkimuose<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2020, 2:22 PM, atnaujinta Apr 27, 2020, 4:10 PM

„Šiandien didžiuodamasi reiškiu palaikymą Joe Bideno kandidatūrai į prezidento postą, nes jis bus ypatingas prezidentas“, – sakė N.Pelosi pirmadienį išplatintame vaizdo kreipimesi.

N. Pelosi yra paskutinė iš Demokratų partijos lyderių, oficialiai palaikiusi J. Bideno siekį mesti iššūkį respublikonui Donaldui Trumpui kovoje dėl Baltųjų rūmų.

J. Bidenas, dirbęs viceprezidentu Baracko Obamos administracijoje, užtikrintai pirmavo per Demokratų partijos kandidato pirminių rinkimų kampaniją, kai kilusi infekcijos COVID-19 epidemija privertė uždaryti didžiąją dalį šalies.

Pagrindiniai jo varžovai, įskaitant Vermonto senatorių Bernie Sandersą, jau iškrito iš varžybų ir išreiškė paramą J. Bidenui. Jį palaiko ir B. Obama.

Savo pareiškime N. Pelosi gyrė buvusį Delavero senatorių už jo „empatiją, taktiškumą ir drąsą“ ir vadino jį vadovu, nuolankiai siekiančiu mokslo žinių ir patikimai jomis besinaudojančiu“.

„Mums susiduriant su koronavirusu, Joe Bidenas yra proto ir atsparumo balsas, (žinantis) aiškų kelią, kaip mus išvesti iš šios krizės“, – kalbėjo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.