Meksikoje išgėręs skysčio su metanoliu mirė 21 žmogus

Meksikos Chalisko valstijoje maždaug 21 žmogus mirė, o dar 13 rimtai nukentėjo išgėrę skysčio su metanoliu, trečiadienį pranešė regiono pareigūnai.

​Meksikos Chalisko valstijoje maždaug 21 žmogus mirė, o dar 13 rimtai nukentėjo išgėrę skysčio su metanoliu, trečiadienį pranešė regiono pareigūnai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
​Meksikos Chalisko valstijoje maždaug 21 žmogus mirė, o dar 13 rimtai nukentėjo išgėrę skysčio su metanoliu, trečiadienį pranešė regiono pareigūnai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2020, 8:37 AM, atnaujinta Apr 30, 2020, 1:20 PM

Iš viso nuo šeštadienio buvo paveikti 56 žmonės dviejose šios vakarinės valstijos savivaldybėse, sakė Chalisko sveikatos apsaugos pareigūnas Huge Esparza. Tarp paveiktųjų yra 21 miręs žmogus ir 29 susirgę.

13 rimtai apsinuodijusių žmonių buvo sraigtasparniu nuskraidinti į ligonines Chalisko sostinėje Gvadalacharoje, o likusieji buvo išleisti namo, sakė H. Esparza.

Pasak jo, šeštadienį ėmė plūsti pacientai su tokiais simptomais kaip „regos sutrikimai ir/ar apakimas, stiprūs pilvo skausmai, apsunkintas kvėpavimas ir traukuliai“.

Pacientai buvo išgėrę kaimyninėje Mičoakano valstijoje pagaminto tam tikro cukranendrių alkoholio, neskirto gerti.

Per kelias dienas buvo konfiskuota maždaug 700 l šio skysčio. Laboratoriniai testai parodė, kad jame yra didelė metanolio koncentracija, sakė kitas Chalisko sveikatos apsaugos pareigūnas Denisas Santiago.

Metanolis naudojamas kaip „priedas skystiems degalams“, sakė jis ir pridūrė: „Ši cheminė medžiaga skirta pramoniniam naudojimui.“

Mičoakane taip pat apsinuodijo žmogus, bet Chalisko pareigūnai detalių apie jo būklę nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.