Pietų Korėja tiria 38 gyvybes nusinešusio gaisro sandėlyje priežastis

Pietų Korėjos pareigūnai ketvirtadienį aiškinosi vieno pražūtingiausių gaisrų šalyje per daugelį metų, nusinešusio 38 statybininkų gyvybes, priežastis.

​Pietų Korėjos pareigūnai ketvirtadienį aiškinosi vieno pražūtingiausių gaisrų šalyje per daugelį metų, nusinešusio 38 statybininkų gyvybes, priežastis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Pietų Korėjos pareigūnai ketvirtadienį aiškinosi vieno pražūtingiausių gaisrų šalyje per daugelį metų, nusinešusio 38 statybininkų gyvybes, priežastis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2020, 10:44 AM

Gaisras įsiplieskė trečiadienį viename sandėlyje nebaigtame statyti keturių aukštų pastate Ičone į rytus nuo Seulo. Pranešama, kad prieš gaisrą sandėlyje driokstelėjo sprogimas.

Per nelaimę dar dešimt žmonių buvo sužeisti.

Kilus gaisrui sandėlyje buvo 78 darbininkai, sakė vietos ugniagesių atstovas ir pridūrė, kad visi nelaimės metu pastate buvę žmonės rasti.

Anot pareigūno, 29 žuvusieji jau identifikuoti, o likusių tapatybė bus nustatyta atlikus DNR tyrimus. Visi identifikuoti žuvusieji – vyrai: 26 korėjiečiai, du pakistaniečiai ir kinas.

Ugniagesių, policininkų ir kitų pareigūnų komanda ketvirtadienį ryte užėjo į sandėlį aiškintis gaisro priežasties. Manoma, kad sprogimas driokstelėjo dėl alyvos garų ir ugnis išplito itin greitai, todėl viduje buvę žmonės nespėjo išsigelbėti.

Policija taip pat aiškinasi, ar statant pastatą nebuvo pažeisti vietos statybos įstatymai. Pareigūnai apklausė šešis statybininkus ir kitus su sandėlio statyba susijusius įmonės darbuotojus, taip pat uždraudė 15-ai įmonės darbuotojų išvykti iš šalies.

Pietų Korėja ne vieną dešimtmetį stengiasi pagerinti saugumo standartus ir pakeisti giliai įsišaknijusį požiūrį, esą saugumas mažiau svarbus nei ekonominė pažanga ir patogumas.

2018 metais pietrytiniame Mirjango mieste per gaisrą nedidelėje ligoninėje žuvo 46 žmonės. Ligoninėje nebuvo įrengta priešgaisrinių vandens purkštuvų sistema.

2008 metais viename sandėlyje Ičone kilęs gaisras nusinešė 40 gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: gaisras Vilniaus daugiabutyje