Australijoje policija nušovė vyrą, peiliu prekybos centre subadžiusį kelis žmones

Australijoje policija penktadienį nušovė vyrą, subadžiusį peiliu kelis žmones viename prekybos centre, pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.

 ​Australijoje policija penktadienį nušovė vyrą, subadžiusį peiliu kelis žmones viename prekybos centre, pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 ​Australijoje policija penktadienį nušovė vyrą, subadžiusį peiliu kelis žmones viename prekybos centre, pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2020, 9:23 AM, atnaujinta May 1, 2020, 10:24 AM

Pareigūnai neatskleidė, kiek žmonių buvo sužeista per incidentą šiaurės vakarų pakrantės mieste Pietų Hedlande, taip pat neįvardijo jų būklės. Kol kas nebuvo paskelbtas joks galimas šio išpuolio motyvas.

„Vyras subadė ir supjaustė keletą žmonių“, – sakė Vakarų Australijos valstijos premjeras Markas McGowanas.

„Policija panaudojo prieš jį [elektroimpulsinį prietaisą] „Taser“. Tai jo nesustabdė – jis puolė policijos pareigūnus, ir tuomet jis buvo pašautas policijos pareigūnų“, – pridūrė M. McGowanas.

„Jis mirė įvykio vietoje, ir keletas žmonių buvo sužeisti per šiuos tragiškus ir siaubingus įvykius“, – nurodė valstijos premjeras.

Dienraštis „The North West Telegraph“, cituodamas įvykių liudininkus, rašė, kad vyras sužalojo kelis žmones automobilių stovėjimo aikštelėse prie prekybos centro Pietų Hedlande.

Policijos pranešime patvirtinama, kad prekybos centre mirė vyras, bet nurodoma, kad įvykio aplinkybės tiriamos.

Vienas policijos pareigūnas panaudojo tarnybinį ginklą, o keletas sužeistų žmonių gydomi ligoninėje „Hedland Health Campus“, sakoma pranešime.

„Policija tirs aplinkybes, kaip buvo sužaloti šie žmonės“, – nurodė teisėsauga.

Šv. Jono greitosios pagalbos tarnybos pranešime sakoma, kad keliems žmonėms pagalba buvo suteikta įvykio vietoje, bet informacijos apie jų būklę nepateikiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.