Nepale sprogus minosvaidžio sviediniui žuvo keturi vaikai

Nepalo vakaruose keturi vaikai žuvo sprogus minosvaidžio sviediniui, kuris, kaip įtariama, buvo užsilikęs nuo pilietinio karo laikų, informavo policija.

 Nepalo vakaruose keturi vaikai žuvo sprogus minosvaidžio sviediniui, kuris, kaip įtariama, buvo užsilikęs nuo pilietinio karo laikų, informavo policija.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Nepalo vakaruose keturi vaikai žuvo sprogus minosvaidžio sviediniui, kuris, kaip įtariama, buvo užsilikęs nuo pilietinio karo laikų, informavo policija.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-01 11:14, atnaujinta 2020-05-01 18:50

Incidentas įvyko Rolpos rajone – 1996 metais prasidėjusio ir dešimtmetį trukusio maoistų sukilimo židinyje. Per šį konfliktą žuvo maždaug 16 tūkst. žmonių, o dar šimtai dingo.

„Jie tikriausiai žaidė su bomba, ir ši sprogo“, – naujienų agentūrai AFP sakė rajono policijos viršininkas Chitra Bahaduras Gurungas. Pareigūnas pridūrė, jog aukos buvo 5–14 metų amžiaus.

Netoliese rastam kitam sviediniui neutralizuoti buvo atsiųsta kariuomenės specialistų komanda.

„Tai galingi minosvaidžių sviediniai, kurie buvo naudojami per karą. Tokie sprogmenys šiais laikais nebenaudojami“, – paaiškino Ch. B. Gurungas.

„Panašu, kad jie priklauso sukilimo laikotarpiui. Atliekame tyrimą“, – sakė pareigūnas.

Padėtis Nepale yra gana rami nuo pilietinio karo pabaigos 2006 metais, kai buvo sudarytas taikos susitarimas, leidęs sukilėliams dalyvauti šalies politikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.