Planuoti debatai tarp Rusijos opozicijos aktyvisto A. Navalno ir URM atstovės neįvyks

Planai surengti debatus internetu tarp vieno iškiliausių Rusijos opozicijos veikėjų Aleksejaus Navalno ir Užsienio reikalų ministerijos oficialiosios atstovės Marijos Zacharovos, turėjusius įvykti penktadienį, žlugo – esą nesugebėjus susitarti dėl renginio formato.

 Planai surengti debatus internetu tarp vieno iškiliausių Rusijos opozicijos veikėjų Aleksejaus Navalno ir Užsienio reikalų ministerijos oficialiosios atstovės Marijos Zacharovos, turėjusius įvykti penktadienį, žlugo – esą nesugebėjus susitarti dėl renginio formato.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Planai surengti debatus internetu tarp vieno iškiliausių Rusijos opozicijos veikėjų Aleksejaus Navalno ir Užsienio reikalų ministerijos oficialiosios atstovės Marijos Zacharovos, turėjusius įvykti penktadienį, žlugo – esą nesugebėjus susitarti dėl renginio formato.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2020, 3:00 PM

Antradienį M. Zacharova, duodama vaizdo interviu žurnalistui Michailui Zygariui, pareiškė, kad kai kurie Rusijos piliečiai, įstrigę užsienyje, kai pasaulį apėmė koronaviruso pandemija, į tokią padėtį pakliuvo „dėl savo egoizmo ir neatsakingumo“.

URM atstovė pridūrė, kad „išvyka į užsienį yra labai rizikingas žingsnis“, taip pat atkreipė dėmesį, kad „anksčiau tai būdavo prieinama tam tikrai žmonių klasei ir turistams“, turintiems „atitinkamų [finansinių] galimybių“.

A. Navalnas per savo „YouTube“ kanalą savo ruožtu pažėrė griežtos kritikos M. Zacharovai už jos išsakytus visuomenės „kastų sistemos“ pateisinimą.

Penktadienį vakare M. Zacharova per feisbuką pakvietė A. Navalną aptarti šį klausimą interneto debatuose, o „ne teismuose, kur galima pasislėpti už formuluočių arba advokatų“. A. Navalnas pareiškė sutinkąs ir pridūrė, kad jam tiktų bet kokia platforma ir formatas.

A. Navalnui pateikus šį atsakymą M. Zacharova pridūrė, kad „tiesioginis pokalbis“ įvyks gegužės 1-ąją, o A Navalno „YouTube“ kanalo prodiuserė Liubov Sobol susisiekė su URM atstove, kad suderintų sąlygas.

Pasak L. Sobol, planuota, kad debatai per A. Navalno kanalą „Navalnyj Live“ prasidės penktadienį 17 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, o jų vadovu taps žurnalistas Aleksejus Pivovarovas. Prodiuserė pridūrė, kad įžanginiams pasisakymas bus skirta po 2–3 minutes, taip pat po pusę minutės užduoti klausimui ir po dvi minutes – pateikti atsakymą.

Tačiau penktadienį A. Pivovarovas per socialinius tinklus paskelbė, kad „traukiasi iš šios istorijos“, nes dalyviai „nesusitarė dėl būtinybės moderuoti“.

„Tiesiog Navalnas nepanoro. Ir telefonu nesikalbėjo. Bendravau per Sobol... Pasakė, kad kalbėsimės tik per moderatorių. Pasiūlėme Pivovarovą. Pradėjo kelti sąlygas: apie tai kalbėti galimą, o apie kitką – nekalbėsime. Pradėjo nustatinėti laiką: dvi minutėms vienam, dvi minutės kitam“, – savo „Facebook“ žinutėje rašė M. Zacharova.

Tuo metu A. Navalnas pareiškė, kad M. Zacharova anksčiau susisiekė su A. Pivovarovu, bet šis ryte atsisakė dalyvauti debatuose.

„Na, debatai be vedančiojo – keistas dalykas, juolab internetu. Aš gi vakar pažadėjau, kad esu pasiruošęs bet kokiam formatui. Dar kartą tiesiai ir viešai patvirtinu, kad mano pozicija nepasikeitė. Sutinku dalyvauti šiuose debatuose ir esu pasiruošęs juos surengti net ir be moderatoriaus“, – rašė jis.

M. Zacharova į šį pareiškimą kol kas neatsakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.