Hjustone sudužus policijos sraigtasparniui sunkiai sužeisti du pareigūnai

Du Hjustono policijos pareigūnai buvo sunkiai sužeisti anksti šeštadienį policijos sraigtasparniui nukritus gyvenamajame komplekse, pranešė teisėsaugos departamentas.

​Du Hjustono policijos pareigūnai buvo sunkiai sužeisti anksti šeštadienį policijos sraigtasparniui nukritus gyvenamajame komplekse, pranešė teisėsaugos departamentas. <br>123rf.com nuotr.
​Du Hjustono policijos pareigūnai buvo sunkiai sužeisti anksti šeštadienį policijos sraigtasparniui nukritus gyvenamajame komplekse, pranešė teisėsaugos departamentas. <br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2020, 2:58 PM, atnaujinta May 4, 2020, 2:15 PM

Sraigtasparnis, kuriuo skrido tik pilotas ir taktinis skrydžių pareigūnas, nukrito apie 2 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku, įvykio vietoje sakė Hjustono policijos vadas Artas Acevedo. Pasak jo, nelaimės priežastis kol kas nežinoma.

Ant žemės gyvenamajame komplekse žmonės nenukentėjo, sakė A. Acevedo.

Sraigtasparnis turėjo padėti ieškoti kūnų netoliese esančiame užutekyje, bet policijos viršininkas sakė, kad šis iškvietimas galėjo būti „netikras“.

Pareigūnai ilgokai išbuvo prispausti orlaivio nuolaužų, kol buvo išvaduoti ugniagesių. Policininkai buvo nuskraidinti į ligoninę, sakė A. Acevedo ir pridūrė, kad sužeistųjų „būklė gana bloga“.

Policijos vadovas atkreipė dėmesį, kad incidentas baigėsi geriau negu galėjo nutikti, nes sraigtasparnis neužsiliepsnojo ir neįsirėžė į gyvenamuosius namus.

Vietos gyventojai nebuvo evakuoti.

Hjustono policijos departamentas artimiausioms dienoms sustabdys visus savo orlaivių skrydžius, kol bus įvertinta padėtis. Tuo metu pagalbą iš oro prireikus turėtų teikti Teksaso visuomenės saugumo departamentas ir Hariso apygardos šerifo biuras.

Apie avariją buvo informuota Nacionalinė transporto saugos valdyba (NTSB) ir Federalinė aviacijos administracija (FAA), nurodė A. Acevedo.

Policijos viršininkas taip pat sakė, kad tame pačiame gyvenamajame komplekse apie 3 val., kai policijos pareigūnai dirbo įvykio vietoje, pasigirdo šūvių. Dėl šio incidento buvo sulaikyti trys asmenys, bet niekas nenukentėjo.

A. Acevedo pabrėžė, kad policija neturi informacijos, rodančios, kad sraigtasparnis sudužo dėl kokio nors priešiško poveikio iš išorės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.