Latvijoje nežinoma kryptimi nuskrido ir dingo didelis dronas

Latvijoje šeštadienį dingo bepilotis 5,5 m ilgio ir 3,5 m pločio orlaivis, kurio buvimo vieta iki šiol nežinoma, sekmadienį pranešė Civilinės aviacijos agentūra.

 Latvijoje šeštadienį dingo bepilotis 5,5 m ilgio ir 3,5 m pločio orlaivis, kurio buvimo vieta iki šiol nežinoma, sekmadienį pranešė Civilinės aviacijos agentūra.  <br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Latvijoje šeštadienį dingo bepilotis 5,5 m ilgio ir 3,5 m pločio orlaivis, kurio buvimo vieta iki šiol nežinoma, sekmadienį pranešė Civilinės aviacijos agentūra.  <br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2020, 1:49 PM

Latvija perspėjo kaimyninių šalių oro eismo kontrolierius, kad dronas gali kirsti jų sienas, sakė Latvijos Civilinės aviacijos agentūros atstovas Aivis Vincevas.

Drono valdymo sistema išsijungė dėl mechaninio gedimo, jam šeštadienį skrendant daugiau kaip 200 m aukštyje. Civilinės aviacijos agentūra išplatino įspėjimą dėl nevaldomo drono. Paskutinės galimos jo buvimo vietos yra Bauskės ir Adažių apylinkės.

Pasak A. Vincevo, tai pirmas toks incidentas Latvijoje.

Žmonės paprastai naudoja mažesnius dronus, kurie sutrikus valdymui negali nuskristi labai toli, o kai kurie mažesni dronai, kurių žmonės nebegali suvaldyti, atsitrenkia į medžius, sakė atstovas.

Dingęs dronas sveria 26 kg, gali skristi apie 70 km per val. greičiu, o degalų jam užtenka maždaug 90 valandų.

Dėl dingusio drono įvesti Latvijos oro erdvės naudojimo apribojimai, nurodė Civilinės aviacijos agentūra.

Svarstomi įvairūs įvykių scenarijai, įskaitant prielaidą, kad dronas jau nusileido. Civilinės aviacijos agentūra patvirtino, kad bepilotis orlaivis nepriklauso nė vienos valstybės karinėms tarnyboms.

Kol kas nepranešta, kam priklauso šis dronas ir kokiomis aplinkybėmis jis tapo nevaldomas.

Žmonių, kurie galėtų pastebėti droną ore, prašoma iškart susisiekti su oro paieškos ir gelbėjimo koordinavimo centru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.