Mečetėje Norvegijoje šaudęs vyras teisme neigia savo kaltę

Norvegas, kuris pripažino pernai nužudęs savo įseserę, o paskui šaudęs mečetėje netoli Oslo, ketvirtadienį prasidėjus jo teismui padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą.

Norvegas, kuris pripažino pernai nužudęs savo įseserę, o paskui šaudęs mečetėje netoli Oslo, ketvirtadienį prasidėjus jo teismui padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Norvegas, kuris pripažino pernai nužudęs savo įseserę, o paskui šaudęs mečetėje netoli Oslo, ketvirtadienį prasidėjus jo teismui padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2020, 2:29 PM

Tamsų kostiumą vilkintis 22 metų Philipas Manshausas atvykęs į teismą šalia Oslo ranka parodė ženklą „OK“, kurį kai kas vartoja kaip baltųjų viršenybės simbolį.

Ph. Manshausas kaltinamas nužudymu ir teroro aktu.

Jis buvo areštuotas 2019 metų rugpjūčio 10-ąją, po to, kai šaudė Al Nuro mečetėje pasiturinčiame Oslo priemiestyje Berume.

Tuo metu mečetėje buvo tik trys maldininkai; sunkių sužalojimų buvo išvengta. Ph. Manshausą sutramdė vienas 65 metų vyras.

Vėliau įtariamojo namuose buvo rastas jo 17-metės įseserės lavonas.

Į Johanne Zhangjią Ihle-Hansen iš Kinijos, kurią buvo įsidukrinusi jo tėvo partnerė, buvo paleistos keturios kulkos, nurodė policija.

Ph. Manshausas pripažino bylos faktus, bet padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą ir tvirtino, kad jo veiksmai kilo iš „būtinybės“.

Prokurorai teigia, kad nusikaltimo motyvas buvo rasistinis ir kad jį įkvėpė 2019 metų kovo išpuoliai Kraistčerče Naujojoje Zelandijoje, kai dviejose mečetėse šaudęs Brentonas Tarrantas nužudė 51 žmogų.

Per teismo posėdį dėl jo sulaikymo pratęsimo Ph. Manshausas su žiniasklaidos atstovais pasisveikino nacių maniera.

Teismo procesas turi trukti iki gegužės 26-osios. Jei bus pripažinta Ph. Manshauso kaltė, jam grės 21 metai kalėjime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.