V. Zelenskio nuomone, Gruzija neteisingai reaguoja į M. Saakašvilio paskyrimą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, kad jo šalies santykiai su Gruzija puikūs, o Tbilisio reakcija į Michailo Saakašvilio paskyrimą Ukrainos reformų vykdomojo komiteto vadovu yra neteisinga.

​Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, kad jo šalies santykiai su Sakartvelu puikūs, o Tbilisio reakcija į Michailo Saakašvilio paskyrimą Ukrainos reformų vykdomojo komiteto vadovu yra neteisinga.<br>V.Skaraičio nuotr.
​Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, kad jo šalies santykiai su Sakartvelu puikūs, o Tbilisio reakcija į Michailo Saakašvilio paskyrimą Ukrainos reformų vykdomojo komiteto vadovu yra neteisinga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-08 15:01, atnaujinta 2020-06-26 17:19

„Galiu pasakyti, kad mūsų santykiai su Gruzija ir gruzinais puikūs. Mes, nežiūrint visko, nekviesime savo pasiuntinio [Gruzijoje] jokioms konsultacijoms į Ukrainą. Todėl, kad mūsų šalių santykiai ilgaamžiškesni už bet kokią bet kokios šalies vadovybę“, – penktadienį sakė V.Zelenskis.

„Man atrodo, po konsultacijų visos šalys supras, kad kiekvienoje valstybėje kadrų politika yra susijusi su ta valstybe ir tais piliečiais, kurie toje valstybėje gyvena“, – sakė jis.

V. Zelenskis pabrėžė, kad M. Saakašvilio paskyrimas buvo Ukrainos vadovybės sprendimas, Ukrainos vidaus reikalas.

„Ponas Saakašvilis yra Ukrainos pilietis, turi ukrainietišką pasą, o aš esu Ukrainos prezidentas, paskyręs jį reformų tarybos prie Ukrainos prezidento vykdomojo komiteto vadovu. Štai ir viskas“, – sakė jis.

Gruzijos eksprezidentas M. Saakašvilis ketvirtadienį buvo paskirtas vadovauti Ukrainos nacionalinės reformų tarybos vykdomajam reformų komitetui.

Vykdomojo reformų komiteto pagrindinė užduotis yra rengti pasiūlymus dėl strateginio reformų planavimo, koordinuoto jų įgyvendinimo ir stebėjimo.

Penktadienį Gruzijos užsienio reikalų ministras Davidas Zalkalianis paskelbė, kad Tbilisis atšaukia savo ambasadorių iš Kijevo konsultacijoms dėl M. Saakašvilio paskyrimo.

„Tai įprasta diplomatė praktika, rodanti, kad dvišaliuose santykiuose kilo tam tikrų problemų, todėl priimant sprendimą dėl tolesnių žingsnių reikia pasikonsultuoti  su ambasadoriumi“, – sakė ministras.  

Tuo pat metu jis pažymėjo, kad Gruzija „nesvarsto galimybės nutraukti diplomatinius santykius ar peržiūrėti strateginę partnerystę“ su Ukraina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.