Venesueloje dėl nesėkmingo „įsiveržimo“ sulaikyta dar 11 asmenų

Venesueloje sekmadienį dėl nepavykusio „įsiveržimo“ iš jūros buvo sulaikyta 11 „teroristų“, pranešė pareigūnai.

 Venesuelos lyderis šį incidentą palygino su 1961 metų invazija Kiaulių įlankoje, turėdamas omenyje slaptą JAV vyriausybės finansuotų ir vadovautų kubiečių sukilėlių nesėkmingą mėginimą nuversti tuometį komunistinį Kubos lyderį Fidelį Castro.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Venesuelos lyderis šį incidentą palygino su 1961 metų invazija Kiaulių įlankoje, turėdamas omenyje slaptą JAV vyriausybės finansuotų ir vadovautų kubiečių sukilėlių nesėkmingą mėginimą nuversti tuometį komunistinį Kubos lyderį Fidelį Castro.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2020, 9:53 AM

Iš viso dėl nesėkmingos „invazijos“ šalyje sulaikyta jau per 40 asmenų.

„Šiandien, #2020gegužės10, dar trys teroristai samdiniai sulaikyti Kolonia Tovare“, esančiame už maždaug valandos kelio nuo Karakaso, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė ginkluotųjų pajėgų vadas admirolas Remigio Ceballosas.

Po kelių valandų valstybinė televizija informavo, kad kariškiai šiaurinėje Vargaso valstijoje sulaikė dar aštuonis „teroristus“.

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro šeštadienį pranešė, kad buvo suimti dar trys įtariami „samdiniai“, siejami su mėginimu „įsiveržti“ į Venesuelą.

„Kruopščiai ieškojome visų [sąmokslo] dalyvių ir sučiupsime juos visus“, – sakė N. Maduro, kurio kalbą transliavo televizija.

Per gegužės pradžioje surengtą įtariamą nesėkmingą įsiveržimą grupė vyrų išsilaipino Makute, esančiame mažiau nei valanda kelio nuo Karakaso.

Venesuelos lyderis šį incidentą palygino su 1961 metų invazija Kiaulių įlankoje, turėdamas omenyje slaptą JAV vyriausybės finansuotų ir vadovautų kubiečių sukilėlių nesėkmingą mėginimą nuversti tuometį komunistinį Kubos lyderį Fidelį Castro.

Dėl nepavykusio „įsiveržimo“ iš viso sulaikyti 45 asmenys. Pranešta, kad per incidentą žuvo aštuoni užpuolikai.

Tarp sulaikytųjų yra du buvę JAV karinių pajėgų nariai – 34-erių Luke'as Alexander'as Denmanas ir 41-erių Airanas Berry. Jie buvo suimti ir oficialiai apkaltinti „terorizmu, slaptu susitarimu padaryti nusikaltimą, neteisėta prekyba koviniais ginklais ir priklausymo nusikalstamam susivienijimui“. Jiems gresia nuo 25 iki 30 metų kalėjimo.

Kiti byloje figūruojantys asmenys yra venesueliečiai.

N. Maduro kairiojo sparno vyriausybė tvirtina, kad sąmokslininkų tikslas buvo nuversti prezidentą ir sudaryti sąlygas šalies kontrolę perimti opozicijos lyderiui Juanui Guaido, kurį Jungtinės Valstijos ir dar pusšimtis pasaulio šalių pripažįsta laikinuoju Venesuelos vadovu.

N. Maduro pareiškė manąs, kad prie šios operacijos prisidėjo JAV prezidentas Donaldas Trumpas, o J. Guaido buvo jo bendrininkas.

D. Trumpas tai griežtai paneigė.

Nepaisant N. Maduro pareiškimų, J. Guaido jokie oficialūs kaltinimai nepareikšti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.