Vakarų Krante nušautas automobiliu į Izraelio karius rėžęsis palestinietis

Vakarų Krante vienas palestinietis ketvirtadienį nukreipė savo automobilį į izraeliečius karius ir buvo nušautas, pranešė Izraelio kariškiai.

Vakarų Krante vienas palestinietis ketvirtadienį nukreipė savo automobilį į izraeliečius karius ir buvo nušautas, pranešė Izraelio kariškiai.  <br>SIPA/Scanpix nuotr.
Vakarų Krante vienas palestinietis ketvirtadienį nukreipė savo automobilį į izraeliečius karius ir buvo nušautas, pranešė Izraelio kariškiai.  <br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2020, 4:41 PM, atnaujinta May 14, 2020, 6:08 PM

„Užpuolikas dideliu greičiu rėžėsi į karius šalia karinio posto netoli Negohoto gyvenvietės, į pietvakarius nuo Hebrono“, okupuoto Vakarų Kranto pietinėje dalyje, sakoma kariuomenės pranešime.

Vienas karys per šį incidentą buvo sužeistas, o kitas pradėjo šaudyti į vairuotoją, nurodė kariškiai. Kariuomenės atstovė patvirtino, kad vairuotojas buvo nukautas.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad žuvusysis yra šios tautos atstovas, bet neatskleidė jo tapatybės.

Tuo metu nukentėjęs Izraelio kariškis buvo nugabentas į ligoninę, priduriama kariuomenės pareiškime.

Incidento išvakarėse per susirėmimus su žydų valstybės pajėgomis Hebrone įsikūrusioje Fauvaro pabėgėlių stovykloje žuvo vienas 15-metis palestinietis.

Antradienį žuvo kitas Izraelio karys, kurį per reidą šalia Vakarų Kranto šiaurinio Džanino miesto mirtinai sužalojo į galvą pataikęs akmuo.

Izraelis ketvirtadienio vakarą ruošiasi prisaikdinti savo pirmąją vyriausybę per beveik pusantrų metų, o paskirtasis premjeras Benjaminas Netanyahu palaiko siūlymą aneksuoti kai kuriuos Vakarų Kranto rajonus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.