Venesuelos prokuroras prašo teismo pripažinti J. Guaido partiją „teroristine organizacija“

Venesuelos generalinis prokuroras pirmadienį paprašė Aukščiausiojo Teismo paskelbti opozicijos lyderio Juano Guaido partiją „teroristine organizacija“, kaltindamas ją dėl nepavykusio įsiveržimo iš jūros.

​Venesuelos generalinis prokuroras pirmadienį paprašė Aukščiausiojo Teismo paskelbti opozicijos lyderio Juano Guaido partiją „teroristine organizacija“, kaltindamas ją dėl nepavykusio įsiveržimo iš jūros.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Venesuelos generalinis prokuroras pirmadienį paprašė Aukščiausiojo Teismo paskelbti opozicijos lyderio Juano Guaido partiją „teroristine organizacija“, kaltindamas ją dėl nepavykusio įsiveržimo iš jūros.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2020, 8:45 AM

Tarekas Williamas Saabas kaltino partiją „Liaudies valia“ („Voluntad Popular“, VP) ir jos lyderį J. Guaido, kurį Jungtinės Valstijos ir dar pusšimtis pasaulio valstybių pripažįsta laikinuoju Venesuelos vadovu, skatinant destabilizuojančius veiksmus per koronaviruso pandemiją.

Generalinis prokuroras valstybinės televizijos eteryje pranešė paprašęs Aukščiausiojo Teismo „nuspręsti, ar politinė organizacija „Liaudies valia“ yra teroristinė organizacija“.

T. W. Saabas kalbėjo apie gegužės 3 dieną surengtą „įsiveržimą iš jūros“, per kurį Venesuela sulaikė 52 „samdinius“, tarp jų buvusius JAV kariškius Luke'ą Alexander'ą Denmaną ir Airaną Berry.

Amerikiečiai buvo oficialiai apkaltinti terorizmu. Jiems gresia nuo 25 iki 30 metų kalėjimo.

Kiti byloje figūruojantys asmenys yra venesueliečiai.

Venesuelos kairiųjų prezidentas Nicolas Maduro jau anksčiau apkaltino J. Guaido su JAV pagalba organizavus šį įsiveržimą.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paneigė, kad jo šalis prie to prisidėjo.

„Liaudies valia“ išplatino pareiškimą, kuriame kategoriškai atmetė generalinio prokuroro kaltinimus.

J. Guaido savo ruožtu socialiniame tinkle „Twitter“ apkaltino N. Maduro vyriausybę, kad ji gina „neteisėtas grupuotes“, tokias kaip Kolumbijos kairiųjų partizanų Nacionalinė išsivadavimo armija (ELN), taip pat buvusį išformuoto marksistų partizanų judėjimo FARC lyderį Jesusą Santrichą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.