B. Johnsono patarėjas trauktis dar nesiruošia

Skandalas Jungtinės Karalystės vyriausybėje neslopsta. Premjeras Borisas Johnsonas atsisako atleisti savo svarbiausią politinį patarėją Dominicą Cummingsą, kuris dar kovo pabaigoje pažeidė karantino taisykles.

D.Cummingsas nemano padaręs ką nors blogo ir trauktis nesiruošia.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
D.Cummingsas nemano padaręs ką nors blogo ir trauktis nesiruošia.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2020, 10:06 AM

Elitui taisyklės negalioja – taip kalba ne vienas britas po to, kai paaiškėjo, jog artimiausias premjero B.Johnsono patarėjas D.Cummingsas nusprendė sau taikyti dvejopus standartus.

Jis pažeidė šalyje įvestus viešojo gyvenimo apribojimus ir nepaisė reikalavimų saviizoliuotis.

Kovo pabaigoje vienam įtakingiausių Jungtinės Karalystės politikų pasireiškė COVID-19 simptomai, bet jis nusprendė iš savo namų Londone nuvykti pas tėvus į Daramą, esantį už 400 kilometrų.

Vėliau jis nuvažiavo į miestelį, kuris yra pusvalandis kelio nuo namų, švęsti žmonos, kuri taip pat negalavo, gimtadienio.

48-erių D.Cummingsas tvirtina, jog vykdamas į Daramą izoliavosi, tačiau tai sukėlė ne tiktai visuomenės ir opozicijos, bet ir Konservatorių partijos pasipiktinimą.

B.Johnsonas stojo ginti savo patarėjo, o tas pirmadienio vakarą pareiškė, jog nemato, už ką turėtų atsiprašyti ar atsistatydinti.

Tai tiktai dar labiau paaštrino krizę – vis daugiau britų mano, kad D.Cummingso poelgis buvo neleistinas.

„YouGov“ atliktos apklausos rezultatai parodė, jog 71 proc. britų mano, kad D.Cummingsas pažeidė taisykles, o 59 proc. tvirtina, kad jis turi trauktis iš einamų pareigų.

Nepaisydamas premjero išreikšto palaikymo, iš vyriausybės antradienį pasitraukė jaunesnysis Škotijos reikalų ministras Douglasas Rossas.

Dar bent kelios dešimtys torių parlamentarų taip pat spaudžia D.Cummingsą trauktis, nes sulaukė šimtų nepatenkintų savo apygardos gyventojų laiškų.

Parengta pagal „The Guardian“, BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.