„Microsoft“ įkūrėjas B. Gatesas „nusivylęs“ JAV pasitraukimu iš PSO

„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas pareiškė esąs „nusivylęs“ JAV pasitraukimu iš Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO). „Aš, žinoma, pritarčiau, jei JAV liktų PSO narė ir toliau ją remtų“, – sakė B. Gatesas. – Jei mes turime tobulinti PSO, darysime tai, tačiau labai svarbu likti PSO, nes kažkada vėl kils pandemija“.

„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas pareiškė esąs „nusivylęs“ JAV pasitraukimu iš Pasaulio sveikatos organizacijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas pareiškė esąs „nusivylęs“ JAV pasitraukimu iš Pasaulio sveikatos organizacijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-04 23:30, atnaujinta 2020-06-05 16:23

B. Gatesas teigė kol kas apie tai nekalbėjęs su JAV prezidentu Donaldu Trumpu. „Bet mes tikrai tai padarysime, bent jau netiesiogiai“, – pridūrė jis. Jis pabrėžė tikįs, kad sprendimas yra įmanomas.

JAV prieš kelias dienas koronaviruso pandemijos įkarštyje po daugiau kaip 70 metų pasitraukė iš PSO. Prieš tai D. Trumpas, be kita ko, apkaltino organizaciją, kad ši pasiduoda Kinijos įtakai.

B. Gateso ir jo žmonos Melindos įsteigtas fondas daug metų kovoja su ligomis visame pasaulyje, taip pat koronavirusu. Pastaruoju metu plito daug neteisingos informacijos ir sąmokslo teorijų, kad B. Gatesas, be kita ko, siekia finansinės naudos iš skiepų. Kad žmonės tuo tiki, jam kelia nerimą, sakė milijardierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.