Vatikanas areštavo vieno Jungtinės Karalystės nekilnojamojo turto sandorio tarpininką

Italų finansininkas, atlikęs Vatikano tarpininko vaidmenį sudarant vieną neskaidrų sandorį dėl nekilnojamojo turto Londone, penktadienį buvo areštuotas, pranešė Šventasis Sostas.

 Italų finansininkas, atlikęs Vatikano tarpininko vaidmenį sudarant vieną neskaidrų sandorį dėl nekilnojamojo turto Londone, penktadienį buvo areštuotas, pranešė Šventasis Sostas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Italų finansininkas, atlikęs Vatikano tarpininko vaidmenį sudarant vieną neskaidrų sandorį dėl nekilnojamojo turto Londone, penktadienį buvo areštuotas, pranešė Šventasis Sostas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2020, 11:41 AM

Kaip pranešama, Gianluigi Torzi 2018 metais tarpininkavo baigiant derinti 150 mln. eurų vertės prabangių apartamentų pastato Slouno gatvėje Jungtinės Karalystės sostinėje pardavimą Vatikano valstybės sekretoriatui, atliekančiam diplomatinės ir politinės tarnybos funkcijas.

Šį sandorį dabar tiria Vatikano prokurorai, o popiežius Pranciškus lapkritį užsiminė apie įtariamą korupciją.

„Šiandien Vatikano tribunolo teisingumo sergėtojo biuras, pasibaigus pono Gianluigi Torzi apklausai... išdavė orderį jo areštui“, – sakoma Vatikano pranešime.

G. Torzi šiuo metu laikomas suimtas Vatikano žandarmerijos komplekse.

Finansininkas kaltinamas turto prievartavimu, lėšų pasisavinimu, sukčiavimu sunkinančiomis aplinkybėmis ir pinigų plovimu. Jeigu jo kaltė būtų įrodyta, G. Torzi gresia iki 12 metų laisvės atėmimo.

Anksčiau šią savaitę popiežius paskelbė naują įstatymą, turintį padidinti Vatikano viešųjų pirkimų skaidrumą.

Iš Argentinos kilęs pontifikas buvo išrinktas 2013 metais, žadėdamas sutvarkyti Vatikano finansus, tačiau susidūrė su kai kurių Šventojo Sosto institucijų, nenorinčių atsisakyti finansų srautų kontrolės ar atskleisti savo vidaus veiklos ypatumų, pasipriešinimu.

Pernai spalį Vatikano policija surengė reidą Valstybės sekretoriato biuruose; nuo pareigų buvo nušalinti penki Vatikano pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.