Rytų Australijoje ryklys mirtinai sužalojo banglentininką

Prie rytinės Australijos pakrantės esančio populiaraus paplūdimio trijų metrų ilgio ryklys mirtinai sužalojo banglentininką, sekmadienį pranešė policija.

​Prie rytinės Australijos pakrantės esančio populiaraus paplūdimio trijų metrų ilgio ryklys mirtinai sužalojo banglentininką, sekmadienį pranešė policija.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Prie rytinės Australijos pakrantės esančio populiaraus paplūdimio trijų metrų ilgio ryklys mirtinai sužalojo banglentininką, sekmadienį pranešė policija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2020, 9:53 AM, atnaujinta Jun 7, 2020, 10:45 AM

Ryklys sugriebė to vyro koją, jam sekmadienį plaukiojant banglente Kingsklife, apie 100 km į pietus nutolusiame nuo Brisbano.

„Policijai buvo pranešta, kad keli banglentininkai atskubėjo jam į pagalbą ir nuvijo ryklį, o tada sužeistasis buvo nugabentas į krantą“, – sakoma policijos pranešime.

„Jam buvo suteikta pirmoji pagalba dėl sunkiai sužalotos kairiosios kojos, bet jis mirė vietoje“, – priduriama jame.

Policijos teigimu, to vyro tapatybė dar nenustatyta, tačiau manoma, kad tai buvo 60-metis Kvynslando valstijos gyventojas.

Tai yra trečias toks incidentas Australijoje šiais metais.

Australijoje fiksuojamų ryklių antpuolių skaičius yra vienas didžiausių pasaulyje, tačiau žmonės per tokius incidentus žūsta retai. Pernai rykliai užpuolė 27 žmones, tačiau nė vienas iš jų nemirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.