Pakistane sugriuvus pastatui žuvo 22 žmonės

Pakistano pietiniame Karačio uostamiestyje praėjusį savaitgalį sugriuvus vienam pastatui žuvo 22 žmonės, trečiadienį pranešė pareigūnai.

 Pakistano pietiniame Karačio uostamiestyje praėjusį savaitgalį sugriuvus vienam pastatui žuvo 22 žmonės.<br> imago images/Scanpix nuotr.
 Pakistano pietiniame Karačio uostamiestyje praėjusį savaitgalį sugriuvus vienam pastatui žuvo 22 žmonės.<br> imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2020, 1:42 PM

Būgštaujama, kad sekmadienį įvykusi nelaimė galėjo pareikalauti daugiau aukų.

Vis dar nežinoma, kiek žmonių buvo pastato viduje, kai įvyko nelaimė. Dauguma iš 40 butų buvo tušti, nes kovą pastatas buvo pripažintas nesaugiu dėl ant stogo ir sienų atsivėrusių įtrūkimų, ir žmonėms buvo įsakyta jį palikti.

Gelbėtojai sunkiąja technika toliau valo griuvėsius ir ieško daugiau aukų, pranešė policija ir Edhi fondas, didžiausia Pakistane socialinės rūpybos organizacija. Anksčiau buvo skelbiama apie 13 aukų.

Vyresnysis policijos pareigūnas Altafas Hussainas sakė, kad pastatas sugriuvo keliems jo gyventojams nuėjus į vidų pasiimti savo daiktų.

Pastatų griūčių Pakistane pasitaiko neretai, nes daug jų yra nekokybiškai pastatyti naudojant pigias medžiagas ir nesilaikant saugumo taisyklių, taip siekiant sumažinti kaštus.

Kovą Karačyje sugriuvo daugiaaukštis pastatas, prie kurio tuo metu buvo statomas priestatas. Tąkart žuvo mažiausiai 11 žmonių, tarp jų buvo moterų ir vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.