JT žmogaus teisių taryba surengs skubią diskusiją apie rasizmą JAV ir kitose pasaulio šalyse

Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių tarybą per šią savaitę suorganizuotą neeilinę diskusiją aptars Jungtinėse Valstijose ir kitur pasaulyje įsišaknijusį rasizmą.

​Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių tarybą per šią savaitę suorganizuotą neeilinę diskusiją aptars Jungtinėse Valstijose ir kitur pasaulyje įsišaknijusį rasizmą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių tarybą per šią savaitę suorganizuotą neeilinę diskusiją aptars Jungtinėse Valstijose ir kitur pasaulyje įsišaknijusį rasizmą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2020, 1:37 PM

Vadinamuosius skubius debatus inicijavo Afrikos šalys. Diskusijoje bus aptariami rasiškai motyvuoti žmogaus teisių pažeidimai, sisteminis rasimas, policijos brutalumas ir smurtas prieš taikius protestuotojus.

George'o Floydo mirtis Mineapolyje „visame pasaulyje įžiebė protestus prieš neteisingumą ir brutalumą, su kuriuo daugelyje pasaulio vietų iš Afrikos kilę žmonės susiduria kasdien“, sakoma Afrikos šalių laiške, kuriame siūlomas surengti diskusiją.

Diskusija vyks trečiadienį. Tai bus tik penktoji skubi diskusija Žmogaus teisių taryboje nuo 2006 m., kai buvo įkurta ši organizacija. Ankstesnės diskusijos buvo susijusios su situacija Palestinoje ir Sirijoje.

Jungtinės Valstijos 2018 m. panaikino savo narystę Žmogaus teisių taryboje. Prezidento Donaldo Trumpo administracija kritikavo tarybą dėl to, kad tarybos veikloje dalyvauja šalys, kurios yra žinomos žmogaus teisių pažeidimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.