Malyje per džihadistų surengtą pasalą žuvo arba dingo dešimtys karių

Vidurio Malyje 24 kariai žuvo kariuomenės konvojui savaitgalį patekus į džihadistų kovotojų surengtą pasalą, pirmadienį pranešė armija, anksčiau skelbusi, kad žuvo arba dingo maždaug 40 karių.

​​Vidurio Malyje dešimtys karių žuvo arba laikomi dingusiais po to, kariuomenės konvojus pateko į džihadistų kovotojų surengtą pasalą, pirmadienį pranešė šaltinis kariuomenėje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​​Vidurio Malyje dešimtys karių žuvo arba laikomi dingusiais po to, kariuomenės konvojus pateko į džihadistų kovotojų surengtą pasalą, pirmadienį pranešė šaltinis kariuomenėje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2020, 4:33 PM, atnaujinta Jun 15, 2020, 10:30 PM

Pranešimuose socialinėje žiniasklaidoje armija nenurodė dingusiųjų skaičiaus, bet sakė, kad aštuoni kariai ištrūko iš pasalos.

Daugiau nei dešimties automobilių vilkstinė buvo užpulta sekmadienį Buka Vere maždaug už 100 kilometrų nuo Mauritanijos sienos.

Kai kurios transporto priemonės sugebėjo ištrūkti iš pasalos, bet iš 64 kolona važiavusių karių į patikrinimą atvyko tik maždaug 20, anksčiau sakė vienas armijos aukšto rango pareigūnas.

„Vyksta paieška norint išsiaiškinti dingusių karių likimą“, – nurodė šaltinis.

Jo pasakojimą patvirtino kitas karininkas ir vienas netoliese esančio Diabalio miesto pareigūnas, kurie taip pat nesutiko skelbti savo pavardžių.

Tai naujausia iš virtinės kruvinų atakų, kurias vykdo džihadistai, 2012 metais Malio šiaurėje pradėję sukilimą, vėliau išplitusį į kaimyninius Burkina Fasą ir Nigerį.

Malyje žuvo tūkstančiai karių ir civilių, nors šalyje yra tūkstančiai prancūzų ir Jungtinių Tautų karių.

Žiaurūs džihadistų nusikaltimai provokuoja keršto atakas tarp etninių grupių Malio centriniame regione.

Šeštadienį du egiptiečių kariai iš Jungtinių Tautų taikos palaikymo pajėgų MINUSMA žuvo per jų kolonos užpuolimą Malio šiaurės vakaruose, pranešė JT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.