Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Byla religingoje šalyje sukėlė didžiulį sukrutimą: nuteisė save lytiškai tenkinusį seniūną

Čenstakavos miesto teisme keturis metus užsitęsusi masturbacijos byla tapo pirma tokio pobūdžio Lenkijoje ir sukėlė didžiulį sukrutimą šioje religingoje šalyje.

 ​Čenstakavos miesto teisme keturis metus užsitęsusi masturbacijos byla tapo pirma tokio pobūdžio Lenkijoje ir sukėlė didžiulį sukrutimą šioje religingoje šalyje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Čenstakavos miesto teisme keturis metus užsitęsusi masturbacijos byla tapo pirma tokio pobūdžio Lenkijoje ir sukėlė didžiulį sukrutimą šioje religingoje šalyje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

Jun 16, 2020, 5:51 PM, atnaujinta Jun 16, 2020, 6:33 PM

52 metų seniūnas Bogdanas Praskis buvo teisiamas ne todėl, kad nuogas vonios kambaryje masturbavosi, bet todėl, kad melavo, jog vaizdo įraše įamžintas buvo ne jis.

Spėjama, kad seniūnas savo erotinį susijaudinimą norėjo pademonstruoti vienai internetinei draugei, tačiau telefone kažką ne taip nuspaudė ir jo veiksmus keliolika minučių galėjo stebėti visi norintys žmonės

Supratęs klaidą seniūnas filmuką skubiai ištrynė, tačiau šis jau buvo pasklidęs internetinėje erdvėje. Pasklidus tokioms kalboms Pankuose, seniūnas savaitei pradingo tarsi po žeme, pavaldiniams pranešęs, kad susirgo.

Grįžęs į darbą B.Praskis seniūnijos tinklapyje patalpino pareiškimą, kad internete plintantis vaizdo įrašas yra sufalsifikuotas ir jame yra įamžintas ne jis, bet žmogus panašus į jį.

Seniūnas tvirtino, kad tapo šantažo auka ir filmą sufabrikavo JAV pilietė Antonina Johnson, pareikalavusi sumokėti 25tūkst. Dolerių (22 tūkst. eurų), o to nepadarius filmą išplatino.

B.Praskis reikalavo surasti ir apklausti tariamą amerikietę, ko teismas nepajėgė padaryti. Iš šios istorijos seniūnui nekaltam visgi nepavyko išbristi – ekspertizės įrodė, kad masturbaciją įamžinęs filmukas yra autentiškas, o ne perdirbtas.

Už melagingus parodymus B.Praskis buvo nuteistas aštuoniems mėnesiams lygtinai atidedant bausmę dvejiems metams. Papildomai jis privalo sumokėti tūkstančio zlotų (226 eurų) baudą bei atlyginti teismo išlaidas.

Seniūno nekaltybės įrodinėjimais patikėjo tik dalis Pankų gyventojų. Kiti inicijavo referendumą dėl jo atstatydinimo, tačiau į šį atėjo per mažai žmonių.

Prieš du metus B.Praskiui visgi teko užleisti pareigas, nes pralaimėjo naujus seniūno rinkimus.

Skandalai dėl besimasturbuojančių asmenų Lenkijoje kyla kasmet, o jų metu paprastai vėl atgimsta aštrios diskusijos, ar toks polinkis yra žalingas ar ne. Medikai masturbacijos nebesmerkia, tačiau Bažnyčios hierarchai tai principingai vadina nuodėme ir griežtai draudžia.

Vyskupų poziciją savotiškai paneigė 48 metų Krosnos miesto kunigas, kurį policija pagavo viešai besimasturbuojant. Kunigas nusimovęs kelnes save glostė asmeniniame automobilyje, kurį kažkodėl pasistatė šalia Žešuvo universiteto.

Tokius dvasininko veiksmus pastebėjo dvi studentės, kurių kunigas nesigėdijo. Merginos pranešė apie keistą vyriškį policijai, ši išrašė kunigui baudą, tačiau atsisakė paviešinti jo pavardę.

Blogiau panaši istorija baigėsi darbo kabinete naktį išsirengusiam ir save glosčiusiam Varšuvos policininkui. Vedęs ir vaiką auginantis vyresnysis seržantas flirtavo su merginomis viename pažinčių tinklapyje ir tiesiogiai eteryje demonstravo savo veiksmus.

Tai demaskavo viena seksualinius nusikaltėlius gaudanti policininkė. Po jos pranešimo šis policininkas buvo atleistas iš pareigų. Kolegas labai papiktino tai, kad vyriškis nuogas glostė save prisistatydamas slapyvardžiu Faras.

Lenkus sukrėtė ir teismas Bilgorajuje, kur vienas miesto autobuso vairuotojas buvo apkaltintas, kad mašiną vairavo tik viena ranka, nes kita nusimovęs kelnes tenkino save.

Lenkijos seksologų draugijos užsakymu profesorius Wieslawas Slosarzas atliko įmonių vadovaujančio personalo apklausą. Paaiškėjo, kad darbovietėse, kuriose vyrauja moterys, net trečdalis vadovų vyrų darbo kabinetuose masturbuojasi.

Vadovai teigė, jog pavaldinės moterys su jais nuolat flirtuoja, tačiau su pavaldinėmis nesueina nenorėdami gadinti darbinių santykių ir turėti problemų šeimoje . Seksualinę įtampą jie numalšina glostydami save.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.