Buvusiam ilgamečiam Kazachstano prezidentui N. Nazarbajevui nustatytas koronavirusas

Kazachstano buvusiam prezidentui ir oficialiam „Tautos lyderiui“ 79 metų Nursultanui Nazarbayevui testais nustatytas naujasis koronavirusas, sakoma ketvirtadienį jo oficialiojoje svetainėje paskelbtame pareiškime.

​Kazachstano buvusiam prezidentui ir oficialiam „valstybės lyderiui“ 79 metų Nursultanui Nazarbayevui testais nustatytas naujasis koronavirusas, sakoma ketvirtadienį jo oficialiojoje svetainėje paskelbtame pareiškime.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Kazachstano buvusiam prezidentui ir oficialiam „valstybės lyderiui“ 79 metų Nursultanui Nazarbayevui testais nustatytas naujasis koronavirusas, sakoma ketvirtadienį jo oficialiojoje svetainėje paskelbtame pareiškime.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2020, 10:45 AM, atnaujinta Jun 18, 2020, 11:21 AM

„Šiuo metu pirmasis Kazachstano prezidentas laikosi saviizoliacijos. Deja, naujausio testo... dėl koronavirusinės infekcijos rezultatas buvo teigiamas. Nerimauti priežasčių nėra“, – sakoma pareiškime.

N. Nazarbayevo spaudos tarnyba pranešė, kad jis tęsia darbą nuotoliniu būdu.

Praėjusį sekmadienį šalies sveikatos apsaugos ministras Yelzhanas Birtanovas pranešė, kad užsikrėtė koronavirusu ir guli ligoninėje.

Vėliau premjero spaudos tarnyba pranešė, kad Y. Birtanovas per išvyką į Žambylo sritį lydėjo vyriausybės vadovą Askarą Maminą. Pastarojo testų rezultatai buvo neigiami.

Premjeras šiuo metu laikosi saviizoliacijos, bet tęsia darbą vaizdo konferencijomis.

Be to, saviizoliacijos pradėjo laikytis žemės ūkio ministras, švietimo ministras, ekologijos, geologijos ir gamtos išteklių ministras, Žambylo srities administracijos vadovas, šalies parlamento pirmininkas.

Naujausiais duomenimis, Kazachstane išaiškinti 15 877 užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai. 100 užsikrėtusiųjų mirė, 9 902 pasveiko.

Liepos 6 dieną N. Nazarbayevui sueis 80 metų. Kazachstaną jis valdė nuo 1991 metų, o 2019 metų kovo 19-ąją pareiškė, kad atsistatydina, ir savo politiniu įpėdiniu paskyrė Senato pirmininką Kassymą-Jomartą Tokayevą.

Atsistatydinęs N. Nazarbayevas išsaugojo Saugumo tarybos pirmininko ir valdančiosios partijos „Nur Otan“ („Tėvynės šviesa“) pirmininko postus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.